Camera Deputaţilor a votat majorarea punctului de pensie

• publicat la: 29 ianuarie 2013
Camera Deputaţilor a votat majorarea punctului de pensie

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat cu 307 voturi „pentru”, 2 „contra” şi 4 abţineri OUG 1/2013 privind mărirea punctului de pensie cu 4%. Din cauza PDL, punctul de pensie are o valoare mai mică cu 88 de lei.

PDL s-a întors la locul „crimei”

Dezbaterile pentru OUG 1/2013 au fost relativ aprinse prin intervenţia Robertei Anastase, culmea, tocmai persoana care a comis „furtul secolului” când s-a votat în 2010 Legea pensiilor, numărând fictiv 80 de deputaţi în plus. În debutul luării ei de cuvânt, Anastase s-a lăudat cu paternitatea PDL privind legea pensiilor şi a cerut, „conform calculelor noastre”, ca punctul de pensie să crească cu 6%.

Populismul PDL a primit o replică din partea ministrului Mariana Câmpeanu. Liberala a arătat că punctul de pensie are o valoare mai mică în raport cu actuala putere de cumpărare a pensionarilor din cauză că PDL a amânat sistematic în 2011 şi în 2012 (prin proiecţiile din bugetul de stat) indexările cu 4%. Câmpeanu a precizat că dacă PDL ar fi respectat legea pensiilor şi ar fi făcut indexările, în 2012 punctul de pensie ar fi avut valoarea de 822 de lei, iar în 2013 ar fi ajuns la 850 de lei. „Nu aţi aplicat legea şi nu v-a interesat puterea de cumpărare a pensionarilor”, a conchis Mariana Câmpeanu.

După votare, în plen, cele două grupări din Opoziţie, PPDD şi PDL, s-au acuzat reciproc pentru cele şase voturi negative, 2 „contra” şi 4 abţineri. Cei din PPDD aruncau vina pe cei din PDL, iar aceştia din urmă susţineau că „dandiaconeştii” sunt cei care nu au votat integral „pentru”.

Tupeu PDL-ist în comisii

Tupeul Robertei Anastase nu este singular. Luni seara, în Comisia de muncă şi protecţie socială, fostul ministrul al Muncii din partea PDL Claudia Boghicevici a cerut suplimentarea fondurilor pentru însoţitorii persoanelor cu handicap. Pentru cei care nu îşi mai aduc aminte, chiar PDL, când a fost la guvernare, a diminuat drastic sumele pentru însoţitori.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu