Ceaiuri care taie pofta de mâncare

• publicat la: 23 ianuarie 2013
Ceaiuri care taie pofta de mâncare

Dacă vrei să slăbesti si ti-ai impus interdicţii, atunci bea şi nişte ceaiuri din plante de-ale noastre, româneşti, care să  te ţină departe de ispitele alimentare.

Mama-natură are in imensa ei grădină nu numai plante de leac, cu efect terapeutic, ci si plante care, sub formă de ceai sau alte preparate, să-ti potolească pofta excesivă de mâncare sau pofta de dulce care, de regulă, se declanşează pe fond de stres sau oboseală.

Astfel, ceaiul de cimbru sau de cimbrisor, planta care creste in flora spontană, recomandat mai ales in caz de raceala, impotriva tusei si durerilor din gat, dar si sub forma de inhalatii, in caz de sinuzita, are si marea calitate de a stopa senzatia de foame si asta datorita calitatilor sale energizante.

Dimineata, pe stomacul gol, bea o infuzie de cimbru, preparata astfel: toarna o cana de apa fierbinte peste o lingurita de planta uscata si maruntita, acopera vasul si lasa cateva minute la infuzat. Apoi, strecoara si bea ceaiul cald, cu inghitituri mici, pe parcursul a 10 – 15 minute.

Valeriana, planta medicinala cu efect calmant, despre care se spune ca ar fi cea mai consumata din lume, taie pofta de mancare aparuta mai ales pe fond de stres.

Incepe sa prepari ceaiul de seara. Peste trei – patru linguri rase de radacina de valeriana toarna o jumatate de litru de apa si lasa amestecul la macerat opt – zece ore. Strecoara, lasa lichidul deoparte si planta ramasa fierbe-o pentru cinci minute in jumatate de litru de apa.

Dupa racire, strecoara si combina cele doua lichide obtinute. Din acest ceai se pot bea una – doua cani pe zi, mai ales catre seara.

Ceaiul de chimen, care stimuleaza digestia si previne balonarea, dar are si marea calitate de a regla pofta de mancare, se recomanda mai ales atunci cand regimul alimentar pe care ti-ai propus sa-l urmezi ti-ar putea afecta tranzitul intestinal.

Ceaiul se prepara punand doua lingurite de seminte de chimen macinat intr-o cana de apa clocotita. Se lasa la macerat cinci minute, apoi se strecoara. Se pot bea doua – trei cani de ceai pe zi, cat se poate de fierbinte, dupa mesele principale.

Contrar celor spuse si stiute din popor, menta nu constipă, ci reglează tranzitul intestinal. In plus, ceaiul de mentă are calitatea de a tăia pofta de dulce, cea apărută pe fond de stres sau oboseală. Din acest ceai se pot bea două – trei căni pe zi.

Nu bea un fel de ceai mai mult de trei săptămâni. Se impune o pauză de măcar o saptamana, perioada in care poti consuma altfel de ceai, dupa care cura cu cel care te avantajează se poate relua.

sursa ziare.com

comentarii

de anonima la 23 ianuarie 2013 - 22:43

nu stiam

interesant

de omega la 24 ianuarie 2013 - 23:41

super tare!

Lasati un comentariu