Civilizaţiile extraterestre avansate trăiesc in interiorul găurilor negre?

• publicat la: 19 January 2013
Civilizaţiile extraterestre avansate trăiesc in interiorul găurilor negre?

Civilizatiile extraterestre avansate ar putea trăi in conditii de siguranţă in interiorul gaurilor negre masive, iar viaţa ar fi posibilă acolo, sustine specialistul in cosmologie Vyaceslav Dokuchaev de la Institutul de Cercetare Nucleara din cadrul Academiei ruse de Stiinte.

Astronomii au anuntat anul trecut că au descoperit cele mai mari găuri negre găsite vreodata in Univers, un abis de 10 ori mai mare decât marimea sistemului nostru solar, potrivit Daily Galaxy.

Cea mai mare gaura neagra, care cantareste cat 21 de miliarde de Sori, se afla intr-o galaxie sub forma de ou, cunoscuta sub numele de NGC 4889, cea mai stralucitoare galaxie din clusterul Coma. Ea se afla la o distanta de 335 de milioane de ani lumina fata de Pamant.

Mecanismele interioare ale acestor masive gauri negre pot fi mai putin ostile decat ne dam noi seama, avand eventual si regiuni stabile, unde viata si planetele ar putea exista, considera Dokuchaev.

Fortele gravitationale din centrul gaurilor negre sunt atat de puternice incat nici macar lumina nu poate fi “aspirata”. Dokuchaev a studiat dinamica orbitelor planetare, iar cercetarile sale demonstreaza ca “viata in interiorul gaurilor negre eterne este posibila, in principiu”.

Civilizatiile avansate de tipul III pe scala Kardashev, care au in stăpânire resursele galaxiei lor, ar putea locui in astfel de găuri negre, e de părere specialistul in cosmologie.

La sosirea la orizontul unei gauri negre, un observator teoretic ar intra intr-o regiune in care dimensiunea radiala este mai mult legata de timp decat de spatiu. Dincolo de aceasta este orizontul Cauchy, in care dimensiunile se inverseaza din nou.

“Aceasta regiune din interiorul gaurii negre, ascunsa de cele doua orizonturi ale intregului Univers extern, este intr-adevar un loc potrivit pentru a fi locuit in siguranta”, a spus Dokuchaev.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu