Lumea trebuie să se pregătească pentru contactul cu civilizaţiile extraterestre

• publicat la: 12 ianuarie 2011
Lumea trebuie să se pregătească pentru contactul cu civilizaţiile extraterestre

Guvernele lumii ar trebui să pregătească un plan de acţiune coordonat pentru o eventuală întâlnire cu civilizaţiile extraterestre, care nu putem garanta că vor fi prietenoase, avertizează oamenii de ştiinţă din cadrul Academiei de Ştiinţe din Regatul Unit.

Conform studiului „Philosophical Transactions of the Royal Society A„, publicat luni, în Univers există până la 100 de civilizaţii extraterestre. Oamenii de ştiinţă examinează toate aspectele referitoare la viaţa extraterestră, de la astronomie şi biologie până la implicaţiile politice şi religioase care ar rezulta din contactul cu lumile alternative

Va un proces adecvat, bazat pe consultanţă de specialitate de la oameni de ştiinţă responsabili sau vor fi mai puternice interesele de putere şi oportunismul? se întreabă profesorul John Zarnecki de la Open University şi Dr Martin Dominik de la Universitatea din St Andrews în nota introductivă.

O lipsă de coordonare poate fi evitată prin crearea unui cadru general într-un adevărat efort global reglementat de către un organism internaţional.

În baza cunoscutei ecuaţii Drake, care ajută la determinarea numărului de civilizaţii din galaxie şi posibilitatea venirii în contact cu ele, putem spune că, în fiecare moment, în Univers, există între 10 şi 100 de civilizaţii extraterestre, a declarat unul dintre autorii raportului.

Universitarii britanici susţin ideea înfiinţării, în cadrul ONU, a unei agenţii speciale competente care să se ocupe de problemele legate de un eventual contact cu civilizaţiile extraterestre.

Aceasta este estimarea cea mai conservatoare, de fapt, sunt mult mai multe forme inteligente de viaţă, a adăugat el.

Profesorul Dominik a făcut apel la oameni să nu le fie frică de străinii din spaţiu, deoarece, în realitate, lumile alternative nu sunt generatoare de pericole, aşa cum sunt descrise în literatura fantastică de specialitate.

Ecuaţia Drake a fost elaborată de Frank Donald Drake – profesor de astronomie şi astrofizică la Universitatea Santa Cruz din California în 1960.

sursa  Adevarul

comentarii

de MOS ION ROATA la 13 ianuarie 2011 - 08:19

Romanii nu sunt pregatiti in ale „CIVILIZATII EXTRATERESTRE „numai cu cele pamantene,multi nu cred in asa ceva si nici macar nu vor incerca sa creada vreodata.

de mmm la 13 ianuarie 2011 - 14:30

cum mosule, nu ai vazut specimene ca si cel din poza prin carei?

de MIHAI ptr.mmm la 14 ianuarie 2011 - 16:06

Am vazut si ai vedem cu totii zilnic le vedem mutrele,ar cam trebui sa dispara din RING,le-a cam ajuns,ni se face rau deja,nu ai mai putem respecta,pentru ca nici ei nu ne respecta pe noi.Eu am 23 de ani,dar cui ai pasa ? nici mie sau noua nu ne mai pasa de ei!!!!!!!!! si de mutrele lor imbacsite si expirate ei sunt D-zeii in Carei specimene ca cele din poza.
E parerea mai multor ca mine si e pentru cei care se simt cu musca pe caciula !extraterestrii !!!

de mmm la 15 ianuarie 2011 - 19:35

nu sunt doar extraterestrii…mai sunt si galacticii…

Lasati un comentariu