Constituţia, modificată in septembrie – Regionalizarea, gata până in decembrie

• publicat la: 29 ianuarie 2013
Constituţia, modificată in septembrie – Regionalizarea, gata până in decembrie

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat marti ca noile regiuni trebuie sa fie functionale cu structurile de conducere deja alese, pana in luna decembrie, precizand ca, imediat dupa ce se va modifica Constitutia, in jurul lunii septembrie, se va veni in Parlament cu proiectul de regionalizare.

Fiind intrebat daca regionalizarea va presupune mai multi bani de la buget, ministrul Dezvoltarii Regionale a infirmat acest lucru.

“Nu, procesul de regionalizare se va derula in paralel si in stransa legatura cu procesul de descentralizare. Vor pleca competente de la nivelul guvernului catre regiuni. De asemenea, procesul de descentralizare a competentelor la nivel ministerial catre regiuni si catre judete va determina o subtiere a personalului la structurile deconcentrate din judete”, a raspuns el.

La intrebarea cand va veni cu proiectul de regionalizare in Parlament, vicepremierul a spus ca cel tarziu in luna decembrie a acestui an regiunile trebuie sa fie functionale cu structurile de conducere deja alese.

“Va pot spune ca cel tarziu in luna decembrie 2013 regiunile trebuie sa fie functionale cu structurile de conducere deja alese, consiliile regionale si presedintii sau guvernatori, cum se vor numi pentru ca dorim ca regiunea administrativa care va fi infiintata sa devina partener direct cu CE, sa devina practic autoritate de management. E important sa le avem finalizate pana la sfarsitul anului 2013 si vor fi infiintate si cu structurile alese.

Nu putem veni cu proiectul de lege in Parlament pana nu se modifica Constitutia si preconizam referendumul pentru modificarea Constitutiei undeva in luna septembrie, probabil ca imediat dupa aceea vom veni cu tot pachetul de legi pe care-l pana atunci il elaboram pana atunci si pregatim si cadrul institutional necesar”, a punctat Liviu Dragnea.

sursa ziare.com

 

Lasati un comentariu