Ministrul Dezvoltării: Regionalizarea României se va face în acest an

• publicat la: 18 ianuarie 2013
Ministrul Dezvoltării: Regionalizarea României se va face în acest an
Regionalizarea administrativă României se va face în acest an, pentru că este foarte necesară și nu presupune desființarea județelor și nici mărirea cheltuielilor publice, a spus joi ministrul Dezvoltării Regionale, vicepremierul Liviu Dragnea, la Antena 3.”Nu se desființează județele, nu se mărește numărul de personal, nu se măresc cheltuielile publice. Nu se face regionalizarea pe criterii etnice, ci pe criterii de dezvoltare, economice, obiectivul principal al reorganizării administrativ-teritoriale, respectiv al regionalizării, adică a înființării regiunilor administrative îl reprezintă micșorarea decalajului de dezvoltare între regiuni și între zone, adică între județe”, a explicat vicepremierul Liviu Dragnea, în ediția de joi seară a emisiunii ”Subiectiv”, de la Antena 3.

Ministrul Dezvoltării Regionale spune că intenția este ca regionalizarea să se finalizeze în acest an.

”În ce privește termenul, intenția noastră are în vedere finalul acestui an, pentru că e foarte important să prindem exercițiul financiar 2014-2020. (…) Se vor păstra județele, dar apar regiunile. Regionalizarea este foarte necesară și, în plus, putem pierde foarte mulți bani fără ea”, a adăugat social-democratul.

Dragnea consideră că în acest an este cazul să se realizeze odată reorganizarea administrativ-teritorială a României, pentru că de la Revoluție se tot spune că nu e momentul pentru regionalizare.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu