Exemplare atractive la expoziţia de păsări

• publicat la: 4 ianuarie 2013
Exemplare atractive la expoziţia de păsări

Când spunem găini și porumbei, ne aducem aminte de ograda bunicii plină de orătănii. Găini, cocoși și porumbei umpleau curtea când auzeau glasul care-i chema la mâncare. Dar sunt găini, cocoși și porumbei care par mai degrabă sculpturi vii, opere de artă cu ochi scânteietori. Acestea sunt crescute de pasionați care, din când în când, le expun pentru a bucura privirile vizitatorilor curioși.

Asemenea pasionați crescători de pasări de rasă și exotice sunt și cei de la  Asociația Columbofilă Colibri din Carei, care au deschis o expoziție în Sala de sport a Liceului Teoretic Carei.

 

Pot fi aici admirate Găina japoneză de mătase albastră sau argintie, cea din rasa Conchinchina pitică herminat închis sau albastru frezat, ori cele din rasa grea cum este cocoșul Orpington Negru.

Porumbeii sunt și mai spectaculoși. Cu guler sau cu coada rotată, cu penele de culoare albastră, neagră, albă, galbenă, atrag atenția fiecare în parte, deși erau puțin agitați din cauza arbitrilor care se aflau în plină jurizare la momentul când reporterul Buletinului de Carei a vizitat expoziția. De la organizatorii expoziției am aflat că arbitrii sunt Schmidt István (Nyiregyháza), Banszki Ferencz (Nyregyháza) și Béke Győrgy (Balmazujváros), toți din Ungaria.

Expoziția mai poate fi vizitată sâmbătă, 5 ianuarie a.c., între orele 8-20, dar și duminică între orele 8-14. Sâmbătă la ora 15,00, se va face premierea participanților, iar duminică cei care vor vizita expoziția vor avea posibilitatea să achiziționeze unele dintre păsările expuse.Duminică,începând cu ora 8,00,pe platoul din faţa sălii de sport va avea loc un târg de animale mici şi păsări unde cei interesaţi pot achiziţiona  din exponatele vii oferite.

 

Nicoleta Latiş

 

 

comentarii

de Marilena Ifrim la 6 decembrie 2014 - 01:07

Buna ziua,
As dori sa stiu numele crescatorului de japoneze de matase din poza 4 va rog, daca este posibil. Ma intereseaza rasa si culoarea. Cum pot lua legatura cu dansul? Si in poza de grup, este al 2-olea din dreapta …. mea
Multumesc
Marilena Ifrim

de vito la 6 decembrie 2014 - 10:29

@Marilena Ifrim El se numeste Winkler Attila.
https://www.facebook.com/winkler.attila1?fref=ts

Lasati un comentariu