Proiect pentru reducerea TVA la întregul lanț de producție a pâinii

• publicat la: 14 ianuarie 2013
Proiect pentru reducerea TVA la întregul lanț de producție a pâinii

Premierul Ponta a declarat, luni, la finalul şedinţei USL, că va prezenta un proiect-pilot privind reducerea TVA de la 24% la 9% pentru tot lanţul de producţie al pâinii, apreciind că ministrul Agriculturii îi va prezenta o situaţie exactă pentru a „nu ne trezi că toate sunt pâine în România”.

Întrebat dacă mai sunt şanse pentru reducerea TVA la alimente în acest an, Ponta a răspuns: „Rămâne discuţia în picioare, împreună cu ministrul Agriculturii şi cu cel al Finanţelor o să vă prezentăm, vreau întâi să facem un proiect pilot. De exemplu, la pâine. Vreau să luăm pe tot lanţul de producţie să vedem ce înseamnă implicaţie bugetară, e ca şi când, pur şi simplu, de la 24% la 9%, considerăm toţi cei 15% neîncasări, asta desigur presupune să asigurăm banii din alt parte şi să vedem la sfârşitul anului dacă acest proiect-pilot ne arată că avem la pâine avem mai multe facturi emise, mai multe taxe plătite sau nu”.

 

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu