Klaus Iohannis s-a înscris în PNL

• publicat la: 20 februarie 2013
Klaus Iohannis s-a înscris în PNL

Primarul oraşului Sibiu, Klaus Iohannis, se alătură PNL. Iohannis a susţinut miercuri, la ora 14:00, o conferinţă de presă, împreună cu preşedintele PNL, Crin Antonescu în care a făcut acest anunț. El a spus că a acceptat să devină membru PNL în urma invitaţiei lui Crin Antonescu.

„Această invitaţie m-a onorat, mi-a dat ceva de gândit şi rezultatul este cel de astăzi”, a spus Iohannis.

La rândul său, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, răspunzând unei întrebări, că, având în vedere că peste două zile este congresul partidului, nu ar vrea să fie ratată ocazia de a-l avea pe Klaus Iohannis în conducerea formaţiunii.

„Venind în rândurile PNL, Klaus Iohannis vine în rândurile USL. Când vorbesc despre proiectul Iohannis vorbesc despre o deschidere a societăţii în sensul unor elite. De astăzi, PNL e mai bogat, mai puternic, mai prestigios. (…) Avem un Congres peste câteva zile şi nu vreau să pierdem ocazia ca un om de talia lui Iohannis să nu fie reprezentat. Voi solicita o derogare de vechime ca domnul Iohannis să poată candida pentru o funcţie în conducerea partidului”, a declarat Antonescu, în conferinţa susţinută alături de Klaus Iohannis.

Întrebat, anterior acestui anunț, la Cluj-Napoca, cum comentează trecerea lui Iohannis la PNL, liderul PSD Victor Ponta a răspuns: „Ştiţi părerea mea despre domnul Iohannis ca om politic, ca om. Dacă se confirmă ca ştire ar fi un mare câştig pentru PNL şi USL. Nu pot să comentez mai mult decât atât”.

Klaus Iohannis se află la cel de-al patrulea mandat de primar al Sibiului și unul dintre cei mai populari edili din România.

El este membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) încă din 1990, iar din 2001 este preşedintele formaţiunii.

Întrebat în ce fel este afectat mandatul său de primar, având în vedere prevederile legale conform cărora un edil îşi pierde mandatul dacă trece la alt partid, Iohannis a răspuns: „Nu am de gând să părăsesc FDRG. Având în vedere că FDGR nu e partid politic şi având în vedere că statutul permite ca un membru să fie şi membru al unui partid politic, nu voi fi în situaţia de incompatibilitate”.

„Nu este afectat statutul meu de primar”, a subliniat Iohannis.

El a precizat că doar poziţia sa de preşedinte al FDRG poate fi afectată dacă va fi ales într-o funcţie de conducere în PNL.

Klaus Johannis a fost, în 2009, propunerea PNL – PSD – UDMR pentru postul de premier, dar Traian Băsescu a refuzat să îl nominalizeze, preferându-l pe Emil Boc.

Răspunzând întrebărilor, primarul Sibiului a declarat miercuri că nu exclude pe viitor să deţină poziţia de prim-ministru, poziţie pentru care l-ar susţine din nou şi liderul PNL Crin Antonescu, în opinia căruia edilul ar fi bun şi de preşedinte al României.

Întrebat dacă ia în calcul pe viitor să devină prim-ministru, Iohannis a răspuns: „Nu aş exclude din capul locului o astfel de posibilitate”.

La rândul său, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a fost întrebat dacă îl vede pe Iohannis din nou în funcţia de prim-ministru.

„Da, fără îndoială, cu precizarea că intrarea domnului Klaus Iohannis în PNL nu înseamnă cu nimic, dar absolut cu nimic vreo modificare în angajamentele noastre la nivelul USL în faţa alegătorilor români. Cu alte cuvinte, nu are niciun fel de legătură şi nu afectează în niciun fel intrarea domnului Iohannis în rândurile noastre susţinerea PNL pentru premierul Victor Ponta ca premier, până la capătul acestui ciclu electoral„, a declarat Antonescu.

sursa cotidianul.ro

comentarii

de soabii la 20 februarie 2013 - 20:51

ce tare fratica!!!!!amu sa vedem daca fedegistii caraieni or asculta de sefu lor din sibiu ca la parlamentare o fost de tat rasu si pa a lor nu lo votat ca o votat cu udmreu.

Lasati un comentariu