Elevi de valoare: Paul Tărîţă face o pasiune din performanţă

• publicat la: 20 martie 2013
Elevi de valoare: Paul Tărîţă face o pasiune din performanţă

Paul-Emanuel Tarîţă ,elev in clasa a VIII-a a Scolii Gimnaziale nr.3 din Carei,este  matematicianul din Carei care va  participa la etapa naţională a Olimpiadei de Matematică ce se va desfăşura la Braşov,in perioada 1-5 aprilie 2013.

Un băiat drăguţ foc,cu privirea senină,sociabil şi foarte destins.L-am găsit in biblioteca şcolii,pregătindu-se pentru  confruntarea de la Braşov.

Tocmai a venit de la Bistriţa,unde in perioada 15-17 martie 2013 s-a desfășurat  a XXVIII-a ediție a Concursului Interjudețean de Matematică și Informatică „Grigore Moisil”, cel mai important concurs de acest fel din nord-vestul României.Si fiindcă nu vine niciodată cu mâna goală de la concursuri,a adus de la Bistriţa o menţiune.

Pentru Paul,matematica nu este o materie banală pentru care trebuie să te pregătesti neapărat pe a doua zi  ci  este o adevărată pasiune.Cum altfel să obţii asemenea rezultate frumoase?

Băiatul convieţuieşte cu cifrele in deplină armonie,astfel că rezultatele nu au  intârziat să apară: Locul I la Concursul Județean Grigore Petkes de la Liceul Teoretic,atât  în 2012 cât şi la editia din 2011.

Mereu cu zâmbetul pe buze,Paul a descoperit şi a cultivat de mic jocul cu cifrele.Se simte atras de stiintele exacte,asa că a participat şi la Olimpiada de Fizică unde la etapa judeteană din acest an s-a clasat pe un merituos loc doi.Este prezent mereu la concursuri pentru că ii plac competiţiile.

In spatele rezultatelor sale este insă multă muncă,acasă si la clasă.Este pregătit la scoală de prof.Guţ  la matematică si de prof.Stefania Kovacs la fizică.

In timpul liber citeşte,ii plac plimbările in natură dar işi şi ajută părinţii in gospodărie.Paul face zilnic naveta la Lucăceni unde îşi are domiciliul impreună cu părinţii săi.

Intrebat fiind spre ce domeniu doreşte să se indrepte in viitor,a răspuns fără să clipească: “vreau să fiu inginer”.Până atunci însă va trebui să decidă unde va urma cursurile liceale.

Elevul  Paul –Emanuel Tărîţă  este, putem spune,un  performer,ambiţios ,capabil de performanţă.Un exemplu pentru cei din jur.E firesc să apară si rezultatele.

 

Daniela Ciută

comentarii

de jiji la 20 martie 2013 - 10:56

Bravo Paul!!!Feilcitari! Parinti pot fi mandri de tine!!! Asa mai departe!

de Stefan la 20 martie 2013 - 11:38

Pana mai avem asemenea elevi inca nu e totul pierdut!
Ferice de parintii cu astfel de copii!
Mult succes Paul si in continuare!

de Horia Mărieș la 20 martie 2013 - 11:59

Impresionant: „Paul face zilnic naveta la Lucăceni unde îşi are domiciliul împreună cu părinţii săi.”

Sincere felicitări și toată admirația noastră Paul-Emanuel Tarîţă (elev in clasa a VIII-a a Școlii Gimnaziale nr. 3 din Carei)!
Îți dorim multe succese în viață.

de todorca la 22 martie 2013 - 18:26

Bravoo Paul
Esti la inaltime acolo unde iti este locul
Felicitarii , succes si bafta in continuare

Lasati un comentariu