Ovidiu Silaghi: Nu e vorba de a pune Schengen pe plan secund

• publicat la: 5 martie 2013
Ovidiu Silaghi: Nu e vorba de a pune Schengen pe plan secund

Presedintele comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputatilor, Ovidiu Silaghi, a spus că subiectul aderarii României la spatiul Schengen nu este pus pe plan secund, insă nu trebuie ca toate eforturile să fie canalizate spre acest obiectiv.

Vorbind despre declaratiile de vineri seara ale ministrului de Externe, Titus Corlatean, potrivit căruia dacă se va decide o nouă amânare a aderării României la Schengen, tara noastră ar putea să nu mai fie interesată de acest proces, deputatul  PNL a explicat: „Nu a zis că nu vom mai fi interesati de aderare”.

„Suntem interesati de aderare, dar a zis ca nu mai devine punctul principal al atentiei Guvernului, pentru ca este normal sa fie cresterea economica si dezvoltarea infrastructurii”, a precizat fostul ministru al Transporturilor.

Totodata, acesta a specificat că intentia liderilor USL Victor Ponta si Crin Antonescu nu este de a pune intrarea in zona Schengen pe plan secund.

„Nu este vorba de a pune Schengen pe un plan secund, ci este vorba de a nu ne canaliza toate eforturile si toata imaginatia doar pentru a rezolva accesul in Schengen, care de altfel in mod tehnic deja este respectat. Deci, conform tratatului de aderare, noi ne-am respectat obligatiile”, a afirmat deputatul liberal.

Intrebat ce ne mai lipseste pentru a adera la Schengen, Ovidiu Silaghi a răspuns: „Motivul invocat de Germania a fost ca nu suntem incă completi cu MCV, dar in tratatul de aderare nu exista absolut nicio legatură intre MCV si Schengen”.

Prim-ministrul Victor Ponta a afirmat ca exista lucruri mai importante pentru Romania decat aderarea la Schengen, insa obiectivele tarii cu privire la acest subiect raman neschimbate.

La randul sau, presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca daca vreo tara doreste blocarea aderarii României la Schengen, trebuie sa o faca argumentat, facand referire la Germania, dar si ca aderarea tarii noastre la Schengen nu a fost niciodata „prima prioritate”.

 

sursa ziare.com

Lasati un comentariu