Accident între Carei şi Petreşti

• publicat la: 20 mai 2013
Accident între Carei şi Petreşti

Duminică, 19 mai a.c., au avut loc în judeţ două evenimente rutiere soldate cu rănirea uşoară a unor persoane.

Un prim accident s-a produs în jurul prânzului, între localităţile Carei şi Petreşti, la faţa locului intervenind de îndată echipajele Biroului Rutier Carei. Poliţiştii au stabilit că Janosne K., de 52 de ani, din Ungaria, a pierdut controlul asupra autoturismului condus şi s-a răsturnat cu maşina în şanţ. Conducătoarea auto a suferit leziuni uşoare, fiind transportată la Spitalul Judeţean Satu Mare pentru acordarea de ajutor medical.

Un alt accident a avut loc după ora 20.00, pe DN 19 A, în afara localităţii Ardud. Un şofer de 48 de ani, Gheorghe S., pe fondul neasigurării la efectuarea unui viraj la stânga, a intrat în coliziune cu autotractorul condus de Emanuel B., de 32 de ani. Şoferul de 48 de ani a fost rănit uşor în urma impactului.

Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultând că nu au consumat băuturi alcoolice înainte de a urca la volan. Au fost recoltate şi probe biologice pentru stabilirea unei eventuale îmbibaţii de alcool în sânge.

Poliţiştii continuă cercetările în aceste cazuri.

Poliţiştii rutieri intensifică în această perioadă acţiunile organizate în trafic pentru a preveni producerea de evenimente rutiere grave, soldate cu victime. De regulă, cele mai multe accidente au loc în sezonul cald, aşa cum rezultă şi din analizele întocmite la nivelul I.P.J. Satu Mare, în lunile iulie şi august ale anului trecut au avut loc câte 32 de evenimente rutiere.

În urma acţiunilor derulate duminică de poliţiştii sătmăreni, 6 şoferi, ce au comis infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, s-au ales cu dosare penale.

Trei dintre şoferii anchetaţi de poliţişti au condus vehicule deşi consumaseră băuturi alcoolice. Spre exemplu, Norbert F., de 26 de ani, a fost depistat de patrula de siguranţă publică în timp ce conducea autoturismul pe Strada Iosif Vulcan din municipiu, deşi avea o concentraţie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii au constatat că şoferul nu deţinea nici permis de conducere.

În consecinţă, sătmăreanul este anchetat atât pentru conducere cu alcoolemie peste limita legală, cât şi pentru conducere fără permis.

Alţi doi mopedişti au fost surprinşi de poliţişti conducând sub influenţa băuturilor alcoolice, unul dintre aceştia circulând şi cu un motociclu neînmatriculat.

Este cazul lui Attila H., de 45 de ani, care a condus un moped în localitatea Moftinu Mare, având o concentraţie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind însă depistat de poliţiştii rutieri din Carei şi anchetat pentru fapta comisă. Şi Gheorghe C., de 56 de ani, a condus un motociclu neînmatriculat, deşi avea o concentraţie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost oprit pentru control de poliţiştii rutieri din Negreşti Oaş, în localitatea Huta Certeze şi este cercetat atât pentru conducere cu alcoolemie peste limita legală, cât şi pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

 

Lasati un comentariu