Bilanţul zilelor MATEMATICII SĂTMĂRENE

• publicat la: 27 mai 2013
Bilanţul zilelor  MATEMATICII SĂTMĂRENE

În perioada 24-26 mai 2013, Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare a organizat Zilele MATEMATICII SĂTMĂRENE, proiect care a înglobat activităţi adresate elevilor, profesorilor, părinţilor. Prin multitudinea şi diversitatea activităţilor desfăşurate acesta a constituit un regal pentru Matematica sătmăreană.

Deschiderea evenimentului a avut loc în Sala Mare a Consiliului Judeţean în prezenţa oficialităţilor locale, invitaţilor de onoare,  directorilor, profesorilor de Matematică şi a elevilor care au reprezentat judeţul la concursurile naţionale de Matematică.

Prima activitate a reprezentat-o Concursul de aplicaţii multimedia – „Matematica, între clasic şi modern” – desfăşurat pe două nivele: nivel gimnazial – la Şcoala Gimnazială „Bălcescu-Petofi” şi nivel liceal – la Colegiul Naţional „Ioan Slavici”. La acest concurs au participat un număr foarte mare de elevi şi profesori care au înţeles că suntem actanţi ai erei multimedia şi trebuie să evidenţiem şi în studiul Matematicii acest lucru. Elevii care s-au clasat pe locul I au participat, sâmbătă, alături de olimpici la o excursie în Ţara Oaşului. Primul obiectiv al acestei excursii a fost mănăstirea Bixad, unde părintele stareţ Emanuil Rus le-a făcut copiilor o primire deosebită. La Negrești Oaș au fost întâmpinaţi de primarul oraşului, doamna Aurelia Fedorca,  aceasta făcându-le onoarea de a lua masa împreună cu ei la Muzeul Ţării Oaşului.

Sâmbătă a avut loc la Şcoala Gimnazială „George Coşbuc” din Medieşu Aurit un concurs judeţean inedit ”Olimpiada elevilor de la sate”, urmat de Simpozionul interjudeţean CLUBMATE2013, la Apa, simpozion organizat în colaborare cu filiale Satu Mare şi Maramureş ale Societăţii de Ştiinţe Matematice din România.

Duminică, în Sala Multimedia a Inspectoratului Şcolar Judeţean s-a desfăşurat Simpozionul naţional „Promovarea tehnologiilor moderne în învăţarea matematicii”. Au participat fizic sau prin corespondenţă, alături de colegii din judeţ, cadre didactice din alte județe, cadre didactice universitare din Baia Mare, Cluj Napoca, Bucureşti și de la Universitatea de Stat din Republica Moldova.

Zilele MATEMATICII SĂTMĂRENE s-au încheiat cu lansarea primei cărţi electronice la nivelul judeţului Satu Mare: Matematica sătmăreană, volumul I, o carte care pe parcursul a 709 pagini ilustrează activitatea desfăşurată la nivelul judeţului Satu Mare în anul şcolar 2012 – 2013.

Pe tot parcursul proiectului au fost prezenţi, pentru a le arăta că le preţuim munca şi suntem mândrii de ei, elevii care ne-au reprezentat judeţul la concursurile naţionale de Matematică.

 

Lasati un comentariu