Concert Trio Andrei

• publicat la: 8 mai 2013
Concert Trio Andrei

O altă manifestare din cadrul Primăverii Culturale Careiene va avea loc in data de 9 mai ,de la ora 18,00,in  Sala Cavalerilor de la Castel: Recital extraordinar de chitară: TRIO ANDREI din București și Cluj Napoca – concert de muzică clasică.

Trio ANDREI esta astăzi una dintre cele mai apreciate formaţii camerale avându-i  în componenţă pe fraţii Constantin, Aurelian şi Adrian, cei trei chitrarişti fiind printre cei mai importanţi interpreţi ai acestui instrument din România şi în egală măsură afirmaţi deja şi pe scenele europene.

Desfăşurând o activitate de concert foarte bogată, au susţinut recitaluri şi concerte cu orchestra pe scenele următoarelor instituţii: Sala Radio din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Filarmonicile din Cluj-Napoca, Oradea, Botoşani, Râmnicu-Vâlcea, Iaşi, Satu-Mare, Ateneul Român, Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ (cu ocazia Vacanţelor Muzicale), Societatea de Concerete Bistriţa şi la Castelul Corvinilor din Hunedoara. De asemenea au concertat şi în cadrul unor prestigioase festivaluri de chitară cum ar fi: Festivalul Internaţional de Chitară de la Bucureşti, Festivalul Internaţional de Chitară de la Cluj-Napoca, Festivalurile Naţionale de la Iaşi şi Alba Iulia, sub bagheta dirijorilor: Ilarion Ionescu-Galaţi, Ervin Ácel şi a tânărului dirijor Cristian Sandu.

Au realizat imprimări la Radio Bucureşti, Cluj, Iaşi (cardex) precum şi la Televiziune. În anul 2000 au realizat primul album “ Recital de Chitară” , cel de-al doilea “Bach, Weiss, Vivaldi” în 2005 împreună cu orchestra de cameră Liutaria, iar în 2006 pe cel de-al treilea „Mozaic” , conisderate reper pentru formatiile camerale de acest gen de la noi din ţară şi nu numai. Pe lângă cele de mai sus este important de menţionat prezenţa lor în juriile Festivalurilor de Chitară din ţară.

Lasati un comentariu