Noi furturi de fier vechi

• publicat la: 31 mai 2013
Noi furturi de fier vechi

Poliţiştii de investigaţii criminale din Carei au depistat joi, 30 mai a.c., un tânăr de 18 ani, condamnat la 1 an şi 2 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Zoltan E., din Carei, a fost identificat în cadrul acţiunilor organizate de poliţişti în scopul depistării persoanelor pe numele cărora au fost emise mandate de executare a pedepselor privative de libertate.

 Persoana condamnată a fost încarcerată în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv, urmând a fi transferată în Penitenciar pentru executarea pedepsei.

La Carei, patrula de siguranţă publică, formată din poliţist şi jandarm, a surprins în flagrant doi suspecţi care furau bunuri dintr-o cantină dezafectată.

            Attila G., de 32 de ani, cooptând în activitatea infracţională şi un minor de 15 ani, au intrat în curtea fostei cantine şi au furat bunuri confecţionate din fier, intenţionând să le valorifice ulterior la punctele de colectare. Au fost însă surprinşi de patrula de siguranţă publică, tocmai în timpul acţiunii, astfel încât bunurile au putut fi recuperate.

            Cei doi suspecţi din Carei sunt anchetaţi pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, poliţiştii verificând dacă aceştia au mai comis şi alte fapte de natură penală.

Un localnic de 46 de ani, din satul Blaja, a apelat joi numărul de urgenţă 112, sesizând că a găsit un proiectil în pădurea Dolina, din apropierea localităţii. În locaţia indicată s-au deplasat de îndată poliţişti de investigaţii criminale şi de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Oraşului Tăşnad, precum şi specialişti I.S.U şi poliţişti ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.

            Muniţia găsită, un proiectil perforant de calibru 76 mm, aflat în stare avansată de corodare, provenind din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost ridicată de echipajul I.S.U în vederea distrugerii.

 

Lasati un comentariu