Sătmăreanul bătut în Ungaria a murit după ce polițiștii au căzut cu genunchii pe el

• publicat la: 3 May 2013
Sătmăreanul  bătut în Ungaria a murit după ce polițiștii au căzut cu genunchii pe el

Românul stabilit în Ungaria şi bătut de poliţişti la Izsak, la începutul lunii aprilie, a murit după ce anchetatorii au căzut cu genunchii pe burta lui în timpul altercaţiei, se arată în raportul medicilor de ambulanţă solicitaţi la postul de Poliţie Izsák, citat de cotidianul “Népszabadság”,potrivit Mediafax.ro.

În 11 aprilie, Geza Fazekas, un purtător de cuvânt al Procuraturii, citat de MTI, anunţa că un bărbat, cetăţean român rezident în Ungaria, a murit din cauza rănilor după ce a fost bătut de doi ofiţeri de Poliţie, la Izsák, în sud-estul Ungariei.

Miercuri, ziarul “Népszabadság” a anunţat că a intrat în posesia raportului medicilor de pe ambulanţele care fuseseră solicitate la postul de Poliţie Izsak, unde era anchetat József Bara. Potrivit raportului, medicii de pe cele două ambulanţe chemate la postul de Poliţie au constatat că victima avea numeroase răni care sângerau, printre care o leziune de circa un centimetru la urechea dreaptă şi alte răni pe burtă şi pe spate. Medicii i-au întrebat pe poliţiştii care îl anchetau pe bărbat despre răni, iar anchetatorii au răspuns că acesta s-a opus reţinerii şi s-a bătut cu ei, moment în care a căzut, iar ei, la rândul lor, au căzut cu genunchii pe burta lui.

Medicii de pe ambulanţă au menţionat în raport greutatea poliţiştilor, respectiv circa 100-110 kilograme.

Potrivit sursei citate, viaţa bărbatului nu ar fi putut fi salvată nici dacă ar fi fost transportat de urgenţă în spital, din cauza hemoragiei interne.

Totodată, conform ziarului citat, poliţiştii au declarat în faţa instanţei că nu au încercat decât să înfrângă rezistenţa bărbatului.

Autorităţile ungare nu au exprimat încă o poziţie definitivă cu privire la cauza decesului bărbatului.

Familia victimei a intentat un proces şi cere, potrivit avocatului Magyar György, daune atât angajatorului bărbatului, cât şi Poliţiei, mai scrie “Népszabadság”.

Totodată, cotidianul maghiar scrie că despre audiere nu a existat niciun proces-verbal, întrucât cazul furtului fusese închis în octombrie.

În aprilie, MAE român dispusese Ambasadei de la Budapesta şi oficiilor consulare ale României din Ungaria să solicite imediat autorităţilor ungare informaţii privind ancheta despre decesul cetăţeanului român la Izsak, care ar fi fost bătut de poliţişti. “Reprezentanţii diplomatici români au transmis deja aşteptările autorităţilor române ca vinovaţii de agresiune asupra cetăţeanului român reţinut de autorităţile ungare şi care ulterior a decedat să fie traşi la răspundere conform legii”, se arăta într-un comunicat de atunci al MAE, transmis MEDIAFAX.

Un purtător de cuvânt al Procuraturii, Fazekas Geza, citat de MTI, anunţa atunci că cei doi poliţişti care l-au anchetat pe român sunt suspectaţi că l-au bătut pe acesta timp de două ore, iar personalul ambulanţei chemat la faţa locului nu a putut să îl resusciteze.

Victima este originară din judeţul Satu Mare şi se mutase în Ungaria în urmă cu 20 de ani.

comentarii

de dacii la 11 May 2013 - 08:06

ceva comentarii cu romanii vazuti rau prin Europa????/
gasca de postaci si-a inghitit galbenusu????

Lasati un comentariu