Andrei Marga a demisionat de la ICR

• publicat la: 17 iunie 2013
Andrei Marga a demisionat de la ICR

Presedintele Institutului Cultural Roman (ICR), Andrei Marga, si-a anuntat demisia din functie. Luni, comisiile reunite de Cultura si Externe ale Senatului au cerut revocarea lui Marga de la ICR.

Presedintele Comisiei de Cultura a Senatului, Georgica Severin (PSD), a declarat pentru Ziare.com ca s-a cerut revocarea lui Marga pentru ca parlamentarii au fost nemultumiti de raportul de activitate al ICR.

„Motivul e nerespectarea legii in raport cu prezentarea raportului de activitate pentru anul de gratie 2012”, a spus Severin.

De asemenea, senatorul PSD Cosmin Nicula, membru in comisia de buget-finante, a explicat ca fostul presedinte al ICR trebuia sa prezinte comisiei raportul institutiei si contul de executie pentru anul 2013, insa nu a facut-o.

„Andrei Marga avea obligatia ca pana in 15 aprilie sa trimita atat raportul ICR, cat si contul de executie bugetara, n-a facut-o. (…) Consider ca legea trebuie respectata, iar ca sa dau un aviz pe un cont de executie bugetara trebuie sa il am pe masa. Daca nu am acel aviz, cum sa fac acest lucru?”, a declarat Cosmin Nicula.

Anterior, Andrei Marga a spus ca raportul a fost intocmit prin respectarea legii, iar motivele celor care i-au cerut revocarea tin de „interese personale”.

„Noi n-am facut ceva care sa iasa din regulile care sunt. Cineva acolo face niste confuzii, intre interesele unei institutii publice si interesele sale private”, a declarat Marga la Realitatea TV.

Cel care a dat semnalul nemultumirii fata de Andrei Marga a fost chiar premierul Victor Ponta, care a spus ca ICR nu-si face treaba asa cum ar trebui.

„Din pacate, din pacate, situatia la ICR nu merge asa cum ne-am dori si vreau sa ne propuneti, si politic, si Senatului toate masurile care sunt necesare pentru ca ICR-ul, desi nu e in subordinea Guvernului, dar colaboreaza cu Ministerul Culturii si cu Ministerul de Externe, sa redevina totusi o institutie care sa ne ajute in promovarea culturii noastre in strainatate.

Nu cred ca lucrurile merg bine si o sa va rog, repet, impreuna cu ministrul de externe si cu presedintele Comisiei de cultura din Senat, sa faceti rapid o analiza si sa luam toate masurile care se impun”, a cerut premierul saptamana trecuta./ziare.com

Lasati un comentariu