Vederi panoramice din Carei şi obiecte personale ale lui AVRAM IANCU se pot admira la Muzeul de Artă

• publicat la: 19 iunie 2013
Vederi panoramice din Carei şi obiecte personale ale lui AVRAM IANCU se pot admira la Muzeul de Artă

 Cu prilejul Zilelor Judeţului Satu Mare, Muzeul Judeţean, ca instituţie subordonată a Consiliului Judeţean Satu Mare, organizează două expoziţii care vor avea ca destinaţie precisă această acţiune.

             Prima este o expoziţie fotografică, alcătuită din fotografii făcute în scop ştiinţific, din avion, cu ocazia derulării de către muzeu a unui proiect cu finanţare europeană.    “Judeţul Satu Mare văzut din Cer” va fi titlul acestei expoziţii, sătmărenii având ocazia să vadă imagini inedite din judeţul lor, imagini obţinute din înălţimea cerului. Obiective turistice si economice din municipiul Carei,din satele si comunele limitrofe dar si din alte parti ale judetului va asteapta sa le admirati.

            A doua expoziţie este una de suflet. Am adus pentru sătmăreni obiectele personale ale Crăişorului Avram Iancu de la Alba Iulia. Obiectele personale ale revoluţionarului român au fost păstrate de-a lungul anilor de către moţii din Apuseni. În cele din urmă ele au ajuns în posesia Muzeului Unirii din Alba Iulia, iar noi le vom expune în zilele de 22 şi 23 iunie la Satu Mare, iar în ziua de 24 iunie ele vor fi aşezate la loc de cinste, cu ocazia sărbătorii naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, la Mânăstirea Scărişoara.

            Ambele expoziţii vor putea fi vizitate în zilele de 22 şi 23 iunie 2013 la Muzeul de Artă din Piaţa Libertăţii nr.21. În această perioadă vizitarea Muzeului Judeţean Satu Mare este gratuită, programul fiind următorul:

                        Sâmbătă 22 iunie: 11.30-19,30

                        Duminică 23 iunie: 13.00-19.00

 

    Aşteptăm toţi sătmărenii din judet la sărbătoarea Judeţului Satu Mare!

 

Lasati un comentariu