Buletin informativ al Poliţiei

• publicat la: 16 august 2013
Buletin informativ al Poliţiei

În data de 15.08.2013, în cadrul acţiunilor desfăşurate de poliţiştii rutieri în vederea diminuării riscului rutier şi impunerii respectării normelor rutiere, au fost aplicate 109  sancţiuni contravenţionale în valoare de 8.9890 de lei. Printre cei sancţionaţi se numără 1 pieton, 12 biciclişti,  39  conducători auto care nu respectat regimul legal de viteză, 19 care nu au folosit centura de siguranţă, 11 care nu aveau documentele asupra lor, 9 care conduceau autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice.

În după amiaza zilei de 15.08.2013, orele 16:30, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Petreşti au fost sesizaţi de către un echipaj la Serviciului Poliţiei de Frontieră Satu Mare, despre faptul că în timp erau de serviciu pe relaţia Sanislău  – Horea, l-au identificat pe  Drumul Judeţean 196 C pe numitul Remus P. de 50 de ani, care conducea un motoscuter marca Derbi fără a avea documente. Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere de nici o categorie, iar motoscuterul nu este înmatriculat sau înregistrat pentru a putea circula pe drumurile publice.

În cauză, s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor  de  conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere de nici o categorie şi punerea în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul  neînmatriculat sau neînregistrat.

În data de 15.08.2013  a fost identificat şi prins de către poliţiştii sătmăreni, la intrarea în ţară prin punctul de trecere al frontierei Petea, numitul Andrei C. de 22 de ani, din judeţul Suceava care poseda mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la  trei luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală. Tânărul a fost depus la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie  Judeţean Satu Mare.

Poliţiştii din cadrul Biroului Judeţean de Transporturi Satu Mare, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe trenul Regio care circula pe ruta  Bixad – Satu Mare, l-au identificat pe numitul Emil B. de 23 de ani, din judeţul Bistriţa Năsăud. Deoarece tânărul nu a  putut să îşi justifice prezenţa în zonă şi pentru că era agitat, poliţiştii l-au condus la Postul de Poliţie Transporturi Feroviare Satu Mare. Extinzând cercetările, poliţiştii au constatat faptul că Emil B. se sustrage urmăririi penale fiind suspectat  de producerea unui număr de 19 infracţiuni de furt calificat, respectiv sustrageri repetate din infrastructura Căilor Ferate Române. Tînărul a fost predat poliţiştilor bistriţeni în vederea continuării cercetărilor.

Cu ocazia manifestărilor religioase şi cultural – artistice organizate în data de 15.08.2013, un număr de 78 poliţiştii sătmăreni au  participat la menţinerea şi asigurarea ordinii şi liniştii publice. Manifestările  s-au desfăşurat, fără a avea loc incidente, participanţii bucurându-se de acestea.

În vederea menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică, în data de 15.08.2013,  lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare au aplicat 54 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 16.610 de lei.

 

Lasati un comentariu