Primarul Oradiei,ales preşedinte executiv al Asociaţiei Municipiilor din România

• publicat la: 21 octombrie 2013
Primarul Oradiei,ales preşedinte executiv al Asociaţiei Municipiilor din România

Primarul Oradiei, Ilie Bolojan a fost ales vineri, 18 octombrie, preşedinte executiv al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), în cadrul Adunării Generale a AMR de la Bucureşti.
Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea, în urma alegerii sale în această funcţie, Ilie Bolojan a declarat că va urmări trei direcţii principale.

“În primul rând voi susţine procesul de descentralizare, în aşa fel ca acesta să includă transferul de fonduri. În al doilea rând, voi susţine schimbul de bune practici între municipiile membre ale asociaţiei, precum şi cu ţările UE, astfel ca să avem servicii mai bune. Nu în ultimul rând, voi susţine modificările legislative care să ne permită să ne onorăm mai bine responsabilităţile ce ne revin, fiindcă sunt situaţii în care nu ne ajută cadrul legal – cum a fost cea a reabilitării faţadelor sau gestionarea situaţiei câinilor‘, a declarat Bolojan, citat în comunicat.

Prim-vicepreşedinţi ai AMR au fost aleşi Gheorghe Falcă, primarul Aradului, şi Gheorghe Nichita, primarul Iaşiului. Primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc a fost reales preşedinte al asociaţiei.

Asociaţia Municipiilor din România îi reuneşte pe toţi cei 103 primari ai municipiilor din ţară, acestora adăugându-li-se cei şase edili de sectoare şi primarul general al Capitalei. AGERPRES

Lasati un comentariu