Sediul Asociației Naționale de Folclor din România se mută la Satu Mare

• publicat la: 30 iunie 2021
Sediul Asociației Naționale de Folclor din România se mută la Satu Mare

Vineri 2 iulie 2021, la ora 16:00, la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare va avea loc inaugurarea noului sediul al Asociației Naționale de Folclor din România, care a fost până în prezent în municipiul Bistrița.

La manifestare va participa conducerea Asociaței, în frunte cu președintele dr. Dorel Cosma.

În anul 200l la Bistrița se înființează Asociația Națională de Folclor din România. Scopul principal: promovarea și susținerea valorilor culturii românești la nivel national și international. Asociația are în componență reprezentanți de pe întreg teritoriul țării.

Manifestări importante au fost realizate, cu caracter local, national și internațional la Bistrița, Târgu Mureș, Satu-Mare, București, Cluj, Arad, Gorj, Vaslui s.a.

Încă din primul an de activitate, Asociația s-a afiliat la Uniunea Mondială de Folclor I.G.F. devenind un membru activ și ocupând în fiecare mandat funcții în Biroul Executiv.

Din 2011 și în prezent, președintele Asociației române este și președintele Uniunii Mondiale de Folclor I.G.F. cu sediul la Voiron ( Franța) și San Giovanni Rotondo ( Italia).

În urmă cu doi ani, în conducerea Asociației Naționale de folclor din România a fost ales și dl. Robert Laszlo ocupând funcția de prim-vicepreședinte.

Ca semn al respectului pentru munca desfășurată, Biroul Executiv al Asociației a decis mutarea sediului la Satu-Mare unde dl. prim vice-președinte va avea atribuții sporite inclusiv în raporturile cu Uniunea Mondială de Folclor I.G.F.

La acest eveniment sunt așteptați specialiști din domeniul folclorului precum și instructori, coordonatori de ansambluri folclorice din județ, precum și alți iubitori ai fenomenului folcloric.

Lasati un comentariu