Adrian Ştef şi Ovidiu Silaghi fac parte din Biroul Permanent Naţional PNL

• publicat la: 23 februarie 2013
Adrian Ştef şi Ovidiu Silaghi fac parte din Biroul Permanent Naţional PNL

Crin Antonescu a fost ales preşedinte al PNL cu 1.343 de voturi pentru şi 44 împotrivă, în timpul congresului de astăzi.

“Echipa cu care împart acest vot sunteţi dumneavoastră toţi, cei pe care îi reprezentaţi, întregul Partid Naţional Liberal. Am şi de data aceasta emoţii, nu doar cauzate de recunoştinţa în faţa încrederii dumneavoastră, dar şi de gândul că este ultima oară când particip, cel puţin în calitate de preşedinte PNL, la un congres al partidului nostru”, a declarat Antonescu după ce s-au anunţat rezultatele.

“Vă mulţumesc nu doar pentru acest mandat, dar şi pentru tot ceea ce am împărţit în aceşti 23 de ani. Avem un program, avem o conducere, avem o strategie. Toate lucrurile care trebuiau spuse, cred că s-au spus, aproape toate lucrurile rămân de făcut de mâine încolo. PNL, cu experienţa acestui partid, cu oamenii valoroşi din rândurile noastre şi oamenii curajoşi care ni se vor alătura, va reuşi să facă din România un loc mai bun pentru copiii noştri. Acest lucru mi-l doresc pentru mine, pentru toată România. Vom fi acolo unde ne dorim să fim, vom fi acolo unde merităm să fim”, a mai spus Antonescu.

Votul de azi a validat şi lista cu noua conducere a liberalilor. Astfel, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost ales prim-vicepreşedinte al PNL iar Eduard Hellvig – secretar general. De asemenea, au fost aleşi şi cei 31 de vicepreşedinţi ai PNL, din care 15 cu atribuţii executive.

În cadrul Biroului Permanent PNL face parte ca membru de drept preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, iar deputatul Ovidiu Silaghi a fost ales ca vicepreşedinte executiv al PNL.

Viceliderii cu atribuţii speciale sunt: Daniel Chiţoiu – vicepreşedinte executiv cu atribuţii privind coordonarea activităţii guvernamentale şi a comisiilor de specialitate ale PNL, Radu Stroe – vicepreşedinte executiv cu atribuţii de aplicare a Statutului şi a hotărârilor partidului, Eugen Nicolăescu – vicepreşedinte executiv cu atribuţii privind resursele umane, Norica Nicolai – vicepreşedinte executiv cu atribuţii în domeniul afacerilor europene, relaţiile cu ALDE şi Internaţionala Liberală şi coordonarea grupului parlamentar din PE, Mihai Voicu – vicepreşedinte executiv cu atribuţii în domeniul comunicării, Relu Fenechiu – vicepreşedinte executiv cu atribuţii privind relaţia cu partidele politice, Varujan Vosganian – vicepreşedinte executiv cu atribuţii privind programele şi politicile sectoriale, Puiu Haşotti – vicepreşedinte executiv cu atribuţii de coordonare a activităţii grupurilor parlamentare, Dan Motreanu – vicepreşedinte executiv cu atribuţii de coordonare a reţelei electorale, Rareş Mănescu – vicepreşedinte executiv cu atribuţii de coordonare a Consiliului de Coordonare al Municipiului Bucureşti, Marcel Vela – vicepreşedinte executiv cu atribuţii privind administraţia publică, Tudor Chiuariu – vicepreşedinte executiv cu atribuţii privind afaceri constituţionale, politici legislative, drepturi şi libertăţi fundamentale, Mircea Diaconu – vicepreşedinte executiv cu atribuţii privind relaţiile cu societatea civilă şi minorităţi, Ovidiu Silaghi – vicepreşedinte executiv cu atribuţii privind relaţiile externe, Florin Alexe – vicepreşedinte executiv cu atribuţii de coordonare a organizaţiilor speciale (TNL, OFL, CSL).

Ceilalţi 16 vicepreşedinţi din echipa lui Crin Antonescu sunt: Cristian Adomniţei, Cristinel Bîgiu, Ilie Bolojan, Aristotel Căncescu, Ciprian Dobre, Răducu Filipescu, Sorin Frunzăverde, Mircea Moloţ, Marian Petrache, Cornel Popa, Nicolae Robu, Dan Radu Ruşanu, Marius Stan, Romeo Stavarache, Florin Ţurcanu şi Horea Uioreanu.

Lasati un comentariu