Amenzi drastice pe autostrăzile din Austria

• publicat la: 18 noiembrie 2013
Amenzi drastice pe autostrăzile din Austria

Șoferii români care ajung pe autostrăzile din Austria trebuie să fie foarte atenți de un nou regulament rutier care a fost introdus în această țară. Chiar dacă în Austria viteză maximă pe autostrăzi este 130 kilometri pe oră, în fața șoferilor, pe semnalizările electronice, pot apărea, aparent fără niciun motiv, limitări de viteză.  Pe lângă reducerea vitezei sub 100 de kilometri pe oră va apărea scris și IG-L. Foarte mulți locuitori din vestul României frecventează Austria, în special în sezonul de schi, dar și pentru relaxări la Viena și alte orașe minunate.

Aceștia trebuie să știe că autoritățile austriece, extrem de serioase când vine vorba de mediu, au instaurat regula IG-L (abrevierea de la „Immissionsschutzgesetz Luft”) tocmai pentru reducerea poluării.  Când apare acest semn înseamnă că poluarea din cauza noxelor mașinilor pe acea porțiune de drum a depășit limitele admise. Totul se măsoară cu ajutorul unor senzori montați pe autostradă.

Dacă depășiți limita de viteză în momentul în care aveți semnul IG-L amenzile nu vor fi cele obișnuite pentru o asemena infracțiune, ci sunt realmente drastice. Plătiți pentru nerespectarea mediului înconjurător până la 2.180 de euro. Așadar, atenție mare, austriecii nu se joacă când vine vorba de mediu.

sursa jurnaluldesatumare.ro

Lasati un comentariu