Bihorenii plusează la Primăria Carei: reabilitare imobil cu 956 euro/mp

• publicat la: 29 noiembrie 2013
Bihorenii plusează la Primăria Carei: reabilitare imobil cu 956 euro/mp

956 de euro/mp  este valoarea propusă pentru  reabilitare  obiectiv Sală de repetiţii din Carei, în fapt fosta cantină  de la fostul liceu agricol de pe strada Iuliu Maniu.

Unul din proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei  extraordinare de astăzi a CL  l-a constituit studiul de fezabilitate al obiectivului de investiţie : „REABILITARE ŞI MODERNIZARE SALA DE REPETIŢII”, în imobilul situat în Carei, str. Iuliu Maniu nr.12, corpul III,cu o valoare propusă de 1.534.991 lei.

La solicitarea Casei de Cultură pentru spaţii destinate repetiţiilor,primăria a decis reabilitarea fostei clădiri a cantinei de la fostul liceu agricol,imobil aflat în imediata apropiere a Teatrului Municipal.

In mapa de lucru a consilierilor,întocmită pentru această şedinţă, alături de raportul de specialitate aferent acestui proiect   figurează şi un deviz de lucrări întocmit  încă din data de 28 iunie 2013  de firma SC Term srl din Oradea.

Urmare a unui simplu calcul,pentru suprafaţa ce urmează a se reabilita,rezultă o cheltuială de aproape 1000 de euro pe mp.  Cel care a sesizat acest aspect a fost consilierul Ilie Ciută,preşedinte de şedinţă.

Am cerut ieri în comisia economică un studiu de oportunitate pentru această lucrare. Nu există .  Există doar o cerere de la Casa de Cultură.  Studiind raportul de specialitate şi devizul de lucrări, la o simplă împărţeală reiese că acceptăm pentru această reabilitare valoarea de 956 de euro mp conform celor propuse de SC Term SRL Oradea şi bănuiesc că tot Marconst va face lucrarea dacă tot lucrează cu preţuri generoase. Vă anunţ că momentan  reabilitez sediul PNL Carei cu tot ce presupune aceasta, inclusiv  cu tavan fals, cu curăţat şi ras de pereţi, refacere în totalitate a  instalaţiei  electrice, sanitare şi de încălzire  şi nu ne costă decât 50 de euro mp dar noi nu am inclus aici şpaga!  Cum puteţi să semnaţi aşa ceva domnule primar?  ” a afirmat consilierul  Ciută.

 De această  dată primarul Kovacs nu a mai negat evidenţa cu clasicele expresii  „minciună”  sau  „dezinformaţi ” ci se pare că a fost luat prin surprindere şi a constienţizat  enormitatea  erorilor din documentele semnate.

„Aveti dreptate. Am semnat  pe încredere acest proiect. Am avut încredere în colegi. Retrag acest proiect. Propun amânarea lui”. 

Cu unanimitate de voturi, proiectul  privind studiul de fezabilitate al obiectivului de investiţie : „REABILITARE ŞI MODERNIZARE SALA DE REPETIŢII” în imobilul situat în Carei, str. Iuliu Maniu nr.12, corpul III. s-a amânat.

 Tot  in cadrul sedintei de vineri 29 noiembrie a fost scos de pe ordinea de zi proiectul  privind aprobarea scoaterii din funcţiune a mijloacelor fixe, a obiectelor de inventar în urma inventarului anual efectuat în luna decembrie 2012 la Spitalul Municipal Carei.Este pentru a treia oara cand  se amana acest punct.

Daniela Ciută

comentarii

de Horia Mărieș la 30 noiembrie 2013 - 04:12

Chiar așa a cuvântat primașul: „Aveti dreptate. Am semnat pe încredere acest proiect. Am avut încredere în colegi. Retrag acest proiect. Propun amânarea lui” ???

Pe bune???

Adică a recunoscut că a semnat „pe încredere”, ca primarul?

Dar nici usturoi (șpagă) n-a mâncat, nici gura nu-i miroase?

L-au păcălit „colegii”???? La o adică, ăsta se dezice și de măsa.

Jaj Istenem, dar cât poate fi de ridicol și de prost !!! Inimaginabil.

de Horia Mărieș la 30 noiembrie 2013 - 14:09

Ii intreb și eu cu naivitatea care mãpe distinșii mei „amici”, boros erno, tamas robert, tamas robert megyeri și zita kiss, oameni extrem de bine informați de altfel și anume direct de la sursă, fiindcă de acolo își sug tainul, dacă nu li se pare și lor că emisiunea „Dosar de politician” se apropie vertiginos de Kovax și de U.A.T. Primăria Municipiului Carei???
Nu de alta dar firma Tehnic Asist Botosani bantuie si pe la Carei, prin cartierele MV1 si MV2, daca nu ma insel.

O să ajungă kovax vedetă pe plan național, nu numai pe la TV plătite tot de el, alea din SM, din banii contribuabililor careieni.

Ia de te uită gadzsókáim, adică gagiilor:

http://webtv.realitatea.net/actual/dosar-de-politician-ep-204-nov-28_913295.html?p=2#video

de Horia Mărieș la 30 noiembrie 2013 - 21:44

Bag samă că ar mai fi cazul să discutăm pe larg pe aici pe la Comentarii încă cel puțin două subiecte.

Unul legat de SPOT si unul legat de Ianculești. Dar ambele ilustrează obrăznicia deșănțață și tupeul împins dincolo de orice limite al primașului Eugen Kovacs Jenö. Nu mai comentez, doar expun subiectele foarte pe scurt.

1. { …..după ce organizatorii au solicitat luna trecută suma de 30.000 de lei, considerată ca fiind exagerată de majoritatea consilierilor (UDMR), forul decizional careian a aprobat doar suma de 15.000 de lei. Dar cum cheltuielile au depăşit, după cum era de aşteptat, previziunile organizatorilor, aceştia au solicitat consilierilor locali încă o sumă de 7.340 de lei, astfel încât aportul Consiliului Local ar fi fost de 22.340 lei. Consilierii UDMR au votat împotriva proiectului de hotărâre, astfel încât organizatorii vor trebui să îşi găsească altă sursă de finanţare pentru a-şi acoperi pierderile. “Sunt convins că şi dacă le acordam această sumă tot nu le ajungeau banii pentru a-şi acoperi cheltuielile cu masa şi cu cazarea. Cei care au organizat festivalul s-au lăbărţat, au cheltuit fără cap. Nu ştiu cum se vor plăti aceste datorii”, a acuzat primarul Kovacs Eugen. În orice caz, este de notorietate opoziţia Direcţiei de Cultură din cadrul Primăriei Carei şi a Casei de Cultură Carei, care au refuzat să se asocieze cu acest festival, considerându-i pe organizatori drept “neserioşi”.}

2. {……Primarul Kovacs Eugen l-a acuzat pe delegatul sătesc din Ianculeşti, sat aparţinător Careiului, că ar face jocurile unor anumiţi apropiaţi, şi că nu ar urmări cu adevărat interesul general al localnicilor. “Să nu mă faceţi să spun mai multe. Ştim jocul cui îl faceţi!”, a tunat primarul Kovacs Eugen la adresa lui Ciprian Chiorean. ……Ce-i drept, în spatele acestuia stau mai multe persoane influente sau potente financiar care îl împing pe Ciprian Chiorean de la spate. Dovadă şi afirmaţia primarului Kovacs Eugen, dar care a evitat să dea şi nume de persoane. În orice caz, în urma unor astfel de dezinformări atmosfera din satul Ianculeşti a fost dinamitată în mai multe rânduri, totul în beneficiul unui grup de interese. La Ianculeşti a ajuns chiar şi prefectul Eugeniu Avram pentru a detensiona atmosfera creată de acest grup de interese, mai exact de unii latifundiari din zonă. “Dumneavoastră pe cine reprezentaţi, domnule Chiorean?! De ce dezinformaţi?!”, s-a întrebat retoric primarul Kovacs Eugen.}

CHIAR AȘA STAU LUCRURILE cum le zice kovax ???

Mă refer la ambele subiecte.

de masinuta la 2 decembrie 2013 - 11:32

nu degeaba a stat dupa sedinta ciprian de vorba cu keizer cu orele ca am vazut in pozele de la simulare cutremur…..scriau articolul dar au uitat sa spuna unde lucreaza cenzorul onet ioan care ca fiu al satului ianculesti a votat impotriva micsorarii impozitelor consatenilor sai!
poate scrie ciprian si unde a disparut padurea din ianculesti ca sigur stie vicele si jeno si de ce au taiat din pasunea ianculersatenilor ca sa faca parcare fara autorizatie!!!
au adus paznici de la carei sa faca naveta la balta iar satenii sunt tinuti de someri da bine ca fostul delegat satesc are pensie de handicapat si ia ajutoarele …de unde avea zaharul ca sa vanda cu sacul in ceilalti ani ???
tinarul onet consilier mai bine ar umbla sa isi caute loc de munca decat sa paorte minciunile prin oras si sa scrie scrisori de amenintare la adresa sefului fiscului la care ii vrea locul

de hai libi la 2 decembrie 2013 - 11:43

baiatu trebe sa execute ce spune judetuconsilier ca sa poata sa isi platesca benzina la x uri….ciocu mic si joc de glezne is directivele venite de la cine a matrasit terenul de la fabrica de canepa si se vrea mare director de spital in locul lui erjike…..

de Miki la 2 decembrie 2013 - 11:45

marconst a lucrat si cu primaria oradea si a primit acol tonele de penalizari pt lucrarile de mintuiala/a venit la carei pt ca primaru nu stie ce are in curte si se poate face afacere cu cei de sub el care mare foame au de euroi

de csaba la 2 decembrie 2013 - 15:38

Bine lucrat domnu CIUTA!!!!!
Spuneti tot ce trebuie ca sa iasa la iveala toate laturile din primaria corupta condusa de doi agramati care nu stiu decat la baute sa umble si la baluri pe la ponyvas cu fatute borite!!!
jos cu extremistii de la udmr carei!!!!

de Horia Mărieș la 3 decembrie 2013 - 19:57

Finalul articolului de la postarea de mai sus.

„A trecut deja o săptămână, dar primarul nu a mai văzut necesar să contacteze corespodenţii Adevărul pentru a lămuri această situaţie.”

Ce naivi corespondenții ăștia de la Adevărul! Păi primarul nu va vedea necesar să-i contacteze niciodată. Eventual, poate totuși, dar doar la paștele cailor.

Lasati un comentariu