„Eroii Neamului” în ediţie specială

• publicat la: 27 noiembrie 2013
„Eroii Neamului” în ediţie specială

In preajma Zilei Naţionale a României, a apărut numărul 17, ultimul din acest an, al revistei de cultură şi educaţie patriotică „Eroii Neamului”, editată de Asociaţia Civică „Tempora” Satu Mare şi Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Satu Mare.

Ca în fiecare an, numărul din decembrie este dedicat în mare măsură aniversării Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, cu atât mai mult, cu cât, de această dată, se împlinesc 95 de ani de la acea măreaţă înfăptuire a poporului român. În plus, în data de 27 noiembrie, are loc un interesant simpozion, intitulat “1 DECEMBRIE 1918 – sfârşit şi început de epocă”, organizat de Primăria municipiului Satu Mare, în colaborare cu istituţii din domeniul culturii şi educaţiei din judeţ, prilej cu care, toţi participanţii vor primi căte un exemplar din acest nou număr al revistei, prefaţat de un mesaj al primarului Costel Dorel Coica.

Pe lângă cele 10 articole dedicate Zilei Naţionale a României, semnate de autori cunoscuţi cititorilor noştri, dar şi de alţii care publică pentru prima dată în paginile revistei noastre (dr. Aurel David din Bucureşti, prof. col. (r) Sorin-Iulian Floruţ din Carei sau dr. Felicia Grigorescu de la Muzeul de Artă din Satu Mare), în cuprinsul celor 64 de pagini sunt publicate şi alte materiale interesante privind: monumentele şi cimitirele eroilor, portrete de veterani de război şi militari în rezervă dedicaţi promovării cultului eroilor, Unirea Bucovinei cu România, Ziua Armatei Române, Avram Iancu, Mareşalul Ioan Antonescu, generalul Berthelote, Bartolomeu Dragfi, portrete de personalităţi marcante sătmărene şi nu numai (a se vedea, spre exemplu, articolul semnat de procurorul Ioan Bâtea de la Baia Mare despre generalul Gheorghe Petrescu), aspecte interesante din trecutul istoric al unor localităţi din judeţ, situaţia unor clădiri de patrimoniu din municipiul Satu Mare etc.

Mulţumim pe această cale tuturor redactorilor şi colaboratorilor, mai vechi şi mai noi, pentru efortul depus, precum şi celor care ne-au sprijinit financiar în editarea acestui număr, în special Consiliului Judeţean Satu Mare, Primăriei municipiului Satu Mare şi Primăriei oraşului Ardud, datorită căruia revista este distribuită gratuit în şcolile, bibliotecile şi parohiile ortodoxe şi greco-catolice din judeţ, precum şi la instituţii şi organizaţii cu atribuţii în domeniu.

Cei interesaţi de achiziţionarea revistei se pot adresa asociaţiilor editoare, sau la telefon 0740-084131, e-mail: voicusichet@yahoo.com.

Lasati un comentariu