Grav accident de muncă la CAREI

• publicat la: 26 noiembrie 2013
Grav accident de muncă la CAREI

Un echipaj SMURD a preluat aseară  in jurul orelor 20,30, de la societatea RubinKing Carei, o femeie ce şi-a prins câteva  degete la un malaxor.

La faţa locului au sosit echipaje ale Poliţiei şi apoi de la ITM pentru a verifica conditiile care au dus la acest accident de muncă.

N. Maria se află internată acum  pe secţia Ortopedie de laSpitalul Municipal Carei după ce aseară a suferit o operaţie de amputare a 3 degete.Starea ei este stabilă  şi rămâne in continuare internata la Carei,potrivit celor declarate de personalul medical.

Potrivit surselor noastre,persoana in cauză ar fi avut statut de angajat sezonier iar la internare nu poseda act de identitate.

UPDATE:

Urmare a solicitarii de informatii de la ITM Satu Mare acesta  ne-a furnizat urmatoarele date:

Unitatea a indeplinit obligatia prevazuta la art. 27 din Legea  securitatii si sanatatii in munca nr.319/2006 (evenimentul a fost comunicat de catre unitate la ITM Satu Mare). Doi inspectori de munca (SSM) s-au deplasat deja la firma pentru a asigura supravegherea cercetarii evenimentului, conform prevederilor art. 29 din Legea nr.319/2006.

” ART. 29

    (1) Cercetarea evenimentelor este obligatorie si se efectueaza dupa  cum urmeaza:

    a) de catre angajator, in cazul evenimentelor care au produs  incapacitate temporara de munca;

    b) de catre inspectoratele teritoriale de munca, in cazul evenimentelor care au produs invaliditate evidenta sau confirmata,deces, accidente colective, incidente periculoase, in cazul evenimentelor care au produs incapacitate temporara de munca lucratorilor la angajatorii persoane fizice, precum si in situatiile cu persoane date disparute;

    c) de catre Inspectia Muncii, in cazul accidentelor colective,generate de unele evenimente deosebite, precum avariile sau exploziile;

    d) de catre autoritatile de sanatate publica teritoriale, respectiv a municipiului Bucuresti, in cazul suspiciunilor de boala profesionala si a bolilor legate de profesiune.

    (2) Rezultatul cercetarii evenimentului se va consemna intr-un proces-verbal. „

 S-a deplasat si un inspector de munca RM (din serviciul Control Relatii de Munca). Constatarile  pe linie de RM se vor comunica in scris catre ITM Bihor, pentru finalizarea controlului RM,  societatea RUBINKING avand sediul social in judetul Bihor.

redacţia

comentarii

de muncitor la 26 noiembrie 2013 - 12:18

acuma se face actele de munca si acolo trebuie buletinul ca femeia nu avut angajare si acum trebuie facuta pana nu observa cei de la ancheta!!!!!!

de rozelor la 26 noiembrie 2013 - 12:23

la fel a patit si cel accidentat la sectia de scaune de langa gara si care a fost pus sa semneze ca nu la servici a fost accidentul ca sa nu se faca cercetare la firma si sa se descopere ce bine merg lucrurile la firma pusa pe numele copiilor de grof dar care lucra cu oamenii la negru….

de ladislau la 27 noiembrie 2013 - 13:55

da asai la fabrica de scaun erau multi muncitor care lucreaza fara acte si contract,mai sunt niste pensionar de boala

Lasati un comentariu