5 Decembrie – Ziua Internaţională a Voluntariatului

• publicat la: 5 December 2013
5 Decembrie – Ziua Internaţională a Voluntariatului

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Voluntariatului, sărbătorită anual în data de 5 decembrie, Asociaţia Tinerilor pentru România militează activ pentru implicarea tinerilor în acţiunile de voluntariat, indispensabile pentru dezvoltarea socială şi economică a României.  

Până la ora actuală, ATPR a derulat 4 campanii la nivel naţional („Fii voluntar în ţara ta”,
“Dialoguri la ţintă”, “Trimitem copii şcoală” şi “De 1 Decembrie, Zâmbeşte”) în care a implicat peste 1000 de tineri voluntari din toată ţara, care s-au săturat să stea deoparte şi au rezonat cu motto-ul Asociaţiei, “Schimbarea e in noi!”.

“Am reuşit în numai un an de activitate atragerea a peste 1000 de tineri în proiectele pe care le derulăm. Este o bucurie pentru noi să-i vedem cu cât entuziasm se implică şi cât de mult efort depun pentru schimbarea acestei lumi! Imi aduc cu plăcere aminte de primii mei ani de voluntariat şi, când mă uit în spate, sunt mândru de tot ceea ce am realizat. Voluntariatul m-a ajutat să devin tot ceea ce sunt acum şi doresc să împărtăşesc această victorie personală şi cu restul tinerilor din România. Pentru a respira, trebuie sa fiu Voluntar. Îi aşteptăm pe toţi să se înscrie în Asociaţie, pe www.atpr.org/fb”, a declarat Cristian Tănase, preşedintele Asociaţiei Tinerilor pentru România.

Ziua Internaţională a Voluntariatului a fost decretată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite prin rezoluţia 40/212 din 17 decembrie 1985, iar în anul 2000 ONU a stabilit, în proiectul “Millenium Development Goals”, opt obiective majore care se doresc a fi atinse până în anul 2015, anume: eradicarea sărăciei şi foametei în formele lor extreme, asigurarea educaţiei primare la nivel global, promovarea egalităţii între sexe, reducerea mortalităţii copiilor, îmbunătăţirea sănătăţii maternale, combaterea HIV/SIDA şi a altor boli, asigurarea durabilităţii mediului înconjurator, asigurarea unui parteneriat global pentru dezvoltare.

            “În  ziua de astăzi, când oamenii au ajuns să creadă că pot cumpăra orice, voluntariatul a devenit mai important ca niciodată. A sosit vremea în care ar trebui să reînvațăm să facem lucruri din inimă, fără să așteptăm nimic în schimb. Acestea sunt și valorile promovate de asociația noastră.

O asociație de voluntari relativ tânără, dar cu perspective largi, care își propune să creeze o Românie mai bună, începând cu tinerii, cu cei care trebuie sa fie modele demn de urmat pentru generațiile următoare. Iar modelele nu se clădesc cu bani, ci cu respectul celorlalți.” a declarat Octavian Constantinescu, președintele Asociației Tinerilor pentru România, filiala București.

Asociaţia Tinerilor din România este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată anul acesta, care are ca obiective majore promovarea tinerilor în mediul social, economic şi educaţional, precum şi responsabilizarea acestora cu privire la viaţa lor şi rolul pe care îl au în familie, şcoală şi societate.

           

Transmite,

Lasati un comentariu