Zile Libere legale în 2017

• publicat la: 29 decembrie 2016
Zile Libere legale în 2017

Anul 2017  aduce pentru cei 5 milioane de angajaţi din România  cinci week-enduri prelungite ca urmare a faptului că sunt liberi în zile de sărbătoare legală care cad luni şi marţi, şi anume: a doua zi de Anul Nou, a doua zi de Paşti, Ziua Internaţională a Muncii, a doua zi de Rusalii şi Crăciunul.

Din acest an beneficiem de încă 2 zile libere şi anume  24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Române) şi 1 iunie (Ziua Copilului).

Astfel, angajaţii au parte de 14 zile libere legale din 2017, potrivit Codului Muncii: 1 şi 2 ianuarie, 24 ianuarie, prima şi a doua zi de Paşti, 1 mai, 1 iunie, prima şi a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie-Sfântul Andrei, 1 decembrie, prima şi a doua zi de Crăciun. Dintre acestea, 2 zile cad mereu duminica (Paştele şi Rusaliile).

În cazul în care specificul activităţii unei companii împiedică angajatorul să ofere zile libere salariaţilor în perioada sărbătorilor stabilite prin lege, acesta trebuie să le acorde angajaţilor o perioadă de timp liber corespunzătoare în următoarele 30 de zile sau un spor de salariu de minim 100% din salariul de bază pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, potrivit prevederilor din Codul Muncii.

Sărbători  legale  în 2017: 

1 şi 2 ianuarie – Anul Nou, duminică şi luni

24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române, marţi

16 şi 17 aprilie –  Paştele Catolic şi Paştele Ortodox, duminică şi luni

1 mai – Ziua Internaţională a Muncii, luni

1 iunie – Ziua Copilului, joi

4 şi 5 iunie, Rusaliile, duminică şi luni

15 august – Adormirea Maicii Domnului, marţi

30 noiembrie – Sfântul Andrei, joi

1 decembrie – Ziua Internaţională a României, vineri

25 şi 26 decembrie, Crăciunul, luni şi marţi

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu