Amenzi de 3.400 lei la Carei pentru tăieri ilegale

• publicat la: 5 decembrie 2013
Amenzi de 3.400 lei la Carei pentru tăieri ilegale

Poliţiştii sătmăreni sunt angrenaţi în această perioadă, premergătoare Sărbătorilor de iarnă, într-o serie de acţiuni, derulate, de altfel, la nivel naţional şi care au ca scop combaterea infracţionalităţii silvice, precum şi a evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu carne, legume, fructe şi obiecte ornamentale (jucării, obiecte de sezon).

            Sunt intensificate acţiunile de control şi patrulare pe drumurile forestiere şi drumurile publice, în zonele împădurite cu răşinoase, în mod special brad, în pieţe, târguri, oboare sau alte locuri de comercializare. Au fost instituite de asemenea, filtre rutiere, pentru monitorizarea transportului de mărfuri de import intracomunitare. Echipele de control verifică respectarea normelor referitoare la plata T.V.A. intracomunitară, precum şi dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea (datele referitoare la preţul, tipul şi cantitatea mărfii transportate).

            Miercuri, 04 decembrie a.c., în cadrul acestor acţiuni a fost surprins de către poliţiştii Secţiei 5 Petreşti Poliţie Rurală, un localnic de 39 de ani, din Scărişoara Nouă, care a tăiat fără drept 15 salcâmi şi 10 stejari, nemarcaţi. Cantitatea de 6,71 mc material lemnos, în valoare de 1000 lei, a fost ridicată vederea confiscării iar Marius N. este anchetat de poliţişti pentru comiterea infracţiunii de tăiere fără drept de arbori.

            Şi poliţiştii de ordine publică din Carei, alături de lucrători ai Ocolului Silvic au acţionat miercuri pe linia combaterii tăierii, transportului şi comercializării ilegale a materialelor lemnoase, aplicând sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.400 lei şi ridicând în vederea confiscării 3,2 mc lemne.

            În contextul controalelor efectuate pentru prevenirea evaziunii fiscale, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au constatat, de asemenea, comiterea unei infracţiuni. Administratorul unei societăţi cu sediul în Bistriţa Năsăud, care a efectuat achiziţii intracomunitare de fructe, este anchetat de poliţiştii sătmăreni pentru evaziune fiscală, după ce s-a constatat că o parte din operaţiunile comerciale şi veniturile realizate nu au fost înregistrate în documentele contabile.

De altfel, din verificările efectuate de poliţişti de la data începerii acestei acţiuni, 20 noiembrie a.c., a rezultat că persoanele suspectate de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi fals foloseau tocmai aceste metode pentru a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat, şi anume nu înregistrau întreaga cantitate de marfă în contabilitate, iar ulterior vânzarea acesteia se făcea tot „la negru”.   

Lasati un comentariu