Combaterea comerţului ilegal cu brazi de Crăciun

• publicat la: 3 decembrie 2013
Combaterea  comerţului ilegal cu brazi de Crăciun

La Satu Mare continuă acţiunile de prevenire şi combatere a tăierii, transportului şi comercializării ilegale de material lemnos, mai ales a exemplarelor tinere de brad şi molid destinate a fi valorificate sub forma pomilor de Crăciun. Luni, 02 decembrie a.c., au acţionat pe această linie poliţiştii Secţiilor 4 Beltiug şi 6 Tăşnad Poliţie Rurală şi ai Poliţiei Oraşului Ardud, care, alături de personal din cadrul Ocolului Silvic Satu Mare, au efectuat verificări pe DN 19, în zona localităţii Tătărăşti, pe DJ 193 A şi în târgul din comuna Hodod.

Au fost legitimate persoane şi controlate autovehicule şi vehicule cu tracţiune animală, care transportau material lemnos, verificându-se avizele de însoţire a mărfii. Au fost aplicate amenzi în valoare de 4.000 lei conform prevederilor Legii 171/ 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

            În contextul acestor acţiuni, poliţiştii din Ardud l-au identificat în trafic pe Alexandru V., de 36 de ani, care transporta material lemnos, fără a deţine aviz de însoţire a mărfii. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, iar cantitatea de material lemnos a fost confiscată şi predată Ocolului Silvic Ardud.

Menţionăm că în această perioadă, premergătoare Sărbătorilor de iarnă, poliţiştii sătmăreni intensifică acţiunile de control şi patrulare în fondul forestier naţional şi în vegetaţia forestieră din afara acestuia, în vederea depistării şi sancţionării persoanelor care taie ilegal arbori.

Astfel, pentru contracararea acestor activităţi ilegale, poliţiştii acţionează în zonele şi pe traseele vulnerabile, pe drumurile forestiere şi drumurile publice, în zonele împădurite cu răşinoase, în mod special brad, în pieţe, târguri, oboare sau alte locuri de comercializare.

La aceste acţiuni participă alături de poliţişti şi specialişti din cadrul Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Satu Mare si Direcţia Silvică Satu Mare.

Lasati un comentariu