Elevi cu care ne mândrim: Cătălin Dacian Pap

• publicat la: 7 decembrie 2013
Elevi cu care ne mândrim: Cătălin Dacian Pap

În cursul lunii noiembrie a avut loc  etapa judeţeană a OLIMPIADEI DE LINGVISTICĂ, competiţie destinată elevilor din învăţământul preuniversitar (gimnaziu şi liceu) ce are ca obiectiv descoperirea şi înţelegerea algoritmului lingvistic în baza căruia se dezvoltă competenţa de comunicare lingvistică, indiferent de idiom.

Antrenarea elevilor de gimnaziu la olimpiada de lingvistică se înscrie în continuarea concursului interdisciplinar de limba română şi matematică + POEZIE şi are drept scop antrenarea acestor elevi în vederea participării în viitor, cu succes, la etapa internaţională a olimpiadei de lingvistică,unde vor avea posibilitatea sa participle  primii trei clasaţi dintre elevii de liceu participanţi la etapa naţională a olimpiadei.

Unul dintre elevii careieni ce au participat la această Olimpiadă-faza judeţeană  a reuşit performanţa de a se clasa pe primul loc,urmând ca să  ia parte în  cursul anului viitor  la faza natională a competiţiei.

 Este vorba de Cătălin Pap din clasa a VII-a B, îndrumat  de prof. Ana Seleveschi.

Rezultatul obținut este cu atât mai merituos cu cât grupa de vârstă la care a concurat a fost reprezentată de clasele VII-VIII. Mai adăugăm dificultatea  subiectelor care s-au bazat cu precădere pe puterea de a rezolva repede cerințele unor subiecte bazate pe o logică foarte bună.

Multumită de performanța elevului său, prof. Ana Seleveschi a declarat pentru Buletin  de Carei:Meritele sunt ale lui Cătălin. Este un copil serios, ambitios,inteligent și  dispus san u precupeteasca niciun efort in atingerea telului propus. Apreciez inițiativa publicației dumneavoastră de a ne contacta pentru a face  cunoscute rezultatele frumoase ale elevilor noștri. Performanța lui Cătălin este secondată de locul III al Andreei Saghin din clasa a  VII-a A și de cea a Denisei Pap, sora lui Cătălin din clasa a V-a A, prof. Loredana Buzgău, care a împărțit locurile 4-5 obținând cel mai mare punctaj dintre elevii  careieni.”

Etapa naţională a Olimpiadei Naţionale de Lingvistică se desfăşoară la București, în luna aprilie și este organizată de Ministerului Educației Naţionale, în colaborare cu Departamentul de Lingvistică al Facultății de Litere de la Universitatea din București şi cu sprijinul inspectoratelor şcolare.

Nicoleta Latiş

comentarii

de Maria Boros la 7 decembrie 2013 - 15:02

Felicitari Catalin, sunt mandra de verisorul meu!

de Iulia Raluca la 7 decembrie 2013 - 19:44

Felicitari CATALINE!

de Tiberiu Vanca la 8 decembrie 2013 - 12:12

Familia Pop este productivă întru comunicare în grai românesc. Despre lucrul acesta vorbeşte performanţa lui Cătălin dar şi a Denisei, mezina familiei, pe care onoraţii comentatorii ai informației propusă de B. C. se pare că au ignorat-o. În ce mă priveşte le dedic un „Ave!”

de Iulia Raluca la 8 decembrie 2013 - 16:34

Bravo Cata,bravo Deni,sunt mandra de voi

Lasati un comentariu