Maria Bertiean a trecut la cele veşnice

• publicat la: 5 decembrie 2013
Maria Bertiean a trecut la cele veşnice

Cu tristeţe si prea devreme ne luăm rămas bun de la cea care a fost dascal de vocatie,profesor   Maria Bertiean.După o grea suferinţă,astăzi 5 decembrie 2013,a trecut la cele veşnice.

Maria Bertiean a absolvit cursurile Şcolii Vasile Lucaciu in anul 1960,alegându-şi apoi ca profesie meseria de dascăl,iniţiind copii in tainele cifrelor.A  predat până in 1976 la şcoala din Ianculeşti,apoi la Liceul Pedagogic Carei după care  a ajuns la Scoala Gimnaziala nr.1,de unde s-a şi pensionat.

Fire  energică,a fost activă si după pensionare,prestând muncă de  voluntariat la Centru de zi pentru şcolari al Surorilor Maicii Domnului din Carei.S-a remarcat prin numeroase activităţi extraşcolare alături de sotul său,prof.Mihai Bertieanu ,organizând frumoase comemorări la statuia lui Avram Iancu atât in Ianculeşti cât si in Carei.Tot alături de sotul său au scos de sub tipar  o lucrare document,intitulată „Ianculeşti : Monografie-istorie-amintiri. Un sat de moţi în Câmpia Careiului”.

 Am pierdut un dascăl drag,iubit de toti cei care au cunoscut-o pe Maria Bertiean,om de aleasă nobleţe sufletească. Dumnezeu s-o odihnească în pace şi să-i aşeze sufletul în Împărăţia Sa.

Înmormântarea va avea loc sâmbătă,7 decembrie,de la ora 16,00,la cimitirul central iar vineri seara de la ora 17,00  va avea loc priveghiul.

redacţia

comentarii

de Ocean la 6 decembrie 2013 - 14:33

Dumnezeu sa-o odihneasca in pace.

de Nicoleta Latiș la 6 decembrie 2013 - 21:14

Dumnezeu să vă odihnească în pace, Doamna noastră profesoară! Sincere condoleanțe familiei.

Lasati un comentariu