Spitalul Judeţean Satu Mare la ora bilanţului

• publicat la: 29 ianuarie 2014
Spitalul Judeţean Satu Mare la ora bilanţului

Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare, in frunte cu managerul Erica Venemozer, director medical Paula Mare, alaturi de director economic Pal Nicolae Mircea si purtatorul de cuvant, Constantin Demian au prezentat miercuri, 29 ianuarie raportul de activitate al spitalului, in cursului anului trecut. Spitalul Județean de Urgență Satu Mare acordă servicii medicale spitalicești și ambulatorii unei comunități în număr de 329 079 de locuitori, aferente unei suprafețe de 4 418 km p, desfășurându-și activitatea în 6 locații distincte, incluzând o Secție Exterioară în Tășnad.

Potrivit raportului prezentat, SJU a avut anul trecut 38.643 de externări, fiind efectuate peste 140.000 de consulturi în ambulatoriu şi peste 60.000 în cadrul Unităţii de Primire Urgenţe. Conducerea spitalului a precizat că 36% din populaţia judeţului a apelat la servicii medicale, din care 12% la serviciile spitalicești și 24% la ambulatoriu. In cursul anului 2013, SJU a avut 22 obiective propuse , din care au fost indeplinite 11 obiective, 6 obiective sunt in curs de derulare, iar 5 au fost reportate pentru anul acesta.

Directorul medical Paula Mare a declarat că au fost trimise la Ministerul Sănătăţii documentele pentru înfiinţarea unui salon de reumatologie, având in vedere faptul că foarte mulți sătmăreni sunt nevoiți să se deplaseze în Cluj pentru tratament. Managerul spitalului a anuntat faptul ca lucrarile de reabilitare a sectiei de interne au inceput deja, finalizarea lor fiind estimata pentru luna aprilie a acestui an. De asemenea, se vor efectua lucrari de igienizare si la sectia de Neurologie a Spitalului Vechi, precum si la sectiile externe de pediatrie si interne de la Tăşnad.

Printre obiectivele propuse pentru anul 2014, majoritatea vizeaza infrastructura, mai exact eficientizarea termică și energetică a locației I si II, supraetajarea și recompartimentare corp Ambulatoriu, loc. I, si supraetajarea grupului gospodăresc în vederea extinderii Secţiei de Chirurgie Generală.

Lasati un comentariu