Fiscul devine atotputernic: execută vilele patronilor

• publicat la: 12 februarie 2014
Fiscul devine atotputernic: execută vilele patronilor

ANAF trece de la executarea bunurilor unei firme la urmărirea silită a acționarilor și asociaților, direct pe CNP. Fiscul amenință că le ia mașinile, casele, apartamentele persoanelor posesoare de firme cu datorii, prin atragerea răspunderii solidare. Pot fi anulate contracte de vânzare a activelor și urmărite chiar și soacrele care primesc bunuri din patrimoniul firmei ginerelui. Atragerea răspunderii solidare este arma mortală a Fiscului de acum înainte, pentru a ajunge să execute silit bunurile personale ale administratorilor de firme și ale asociaților acelor entități economice care au ajuns la datorii uriașe către bugetul de stat, dar ei ca indivizi prosperă.

Cei care conduc firme cu datorii mari la stat, dar care își ridică vile uriașe pe persoană fizică sau se plimbă în diverse mașini de lux ultimul răcnet, direcționând sume importante de la firme către bunurile lor personale, vor fi supuși atragerii răspunderii solidare. Dacă până acum executarea bunurilor unei firme pentru neplata datoriilor era o metodă la modă prin care statul încerca să-și recupereze niște prejudicii, actualmente Finanțele încearcă alte metode mai noi de a aduce bani la bugetul de stat, cum ar fi să execute bunurile personale ale patronilor. El nu plătește nimic la stat și să-l las eu, ca Fisc, să-și facă vile pe nu știu unde și să se plimbe cu nu știu ce mașini de lux, în timp ce alții plătesc la centimă impozitele și taxele datorate statului?! Echitatea fiscală unde este? Noi vom face legătura între firmă și persoana fizică. În timp ce pe firmă merge numai pe pierderi, pe persoană fizică are o avere colosală, a declarat Mihai Antonescu, directorul executiv al Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Craiova.

Președintele ANAF a emis, zilele trecute, Ordinul nr. 127 pentru aprobarea instrucțiunilor privind aplicarea procedurii de angajare a răspunderii solidare reglementate de articolele 27 și 28 din Codul de Procedură Fiscală, ordin prin care s-au aprobat noile modalități, instrucțiuni și formulare de atragere a răspunderii solidare a deținătorilor de firme. Răspund solidar asociații firmei, membrii întreprinderilor familiale, cum ar fi comercianții, care vând diverse produse, ateliere, magazine prin cartiere, pentru obligațiile fiscale datorate de firmele lor.

Ei răspund alături de administratori cu bunurile lor personale pentru că au determinat nedeclararea și neachitarea obligațiilor fiscale la scadență, a explicat directorul executiv al Fiscului regional. Metoda exista și până acum în Codul de Procedură Fiscală, dar în această perioadă s-au acordat puteri sporite Fiscului pentru atragerea răspunderii solidare și pentru a putea lupta mai eficient cu evazioniștii, care aveau tot felul de tertipuri de a scăpa de lege, conform gsd.ro.

comentarii

de mia la 12 februarie 2014 - 22:23

si daca vilele sunt pe numele fetitei si a baiatului?
si daca la fisc este partenerul de parteneriat local?

de Horia Mărieș la 18 februarie 2014 - 02:30

Ghici ghicitoarea mea. Cărui primaș datornic i se adresează și i se potrivește ca o mănușă ordinul ANAF nr. 127?

Lasati un comentariu