A apărut numărul 18 al revistei „Eroii Neamului”

• publicat la: 27 martie 2014
A apărut numărul 18 al revistei „Eroii Neamului”

A   apărut numărul 18 (primul din 2014) al revistei de cultură şi educaţie patriotică „Eroii Neamului”, editată de Asociaţia Civică „Tempora” Satu Mare şi Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Satu Mare.
În acest număr, aşa cum am obişnuit cititorii, publicăm o serie de articole referitoare la evenimentele istorice aniversate/comemorate în trimestrul 1, dar şi pe tot parcursul anului 2014, respectiv Unirea Principatelor de la 24 ianuarie 1859 – 155 de ani de la înfăptuire, 100 de ani de la izbucnirea primului război mondial, Revoluţia de la 1848 din Transilvania, 95 de ani de la moartea lui George Pop de Băseşti. Dat fiind marele eveniment aniversat la 1 Decembrie anul trecut, Marea Unire, am avut la dispoziţie un bogat material pe această temă, pentru care nu am avut spaţiul necesar să-l publicăm în numărul precedent, astfel că am făcut-o în acest număr. La loc de cinste se numără materialul prof. univ. dr. Nicolae Bocşan prezentat la Simpozionul organizat cu acel prilej la Filarmonică.
Totodată, continuăm prezentarea unor morminte şi opere comemorative de război, portrete de eroi şi personalităţi marcante ale istoriei, culturii şi civilizaţiei româneşti din Sătmar şi nu numai, fapte şi fenomene ce au marcat istoria zonei, precum şi a serialelor deja consacrate „Modele creştine de eroism” sau „Antonescu – pro şi contra”.
De asemenea, reluăm pledoaria pentru protejarea bunurilor culturale şi de patrimoniu de pe raza judeţului nostru.
Semnatarii articolelor aşternute pe cele 64 de pagini sunt mai vechii şi mai noii noştri colaboratori, dar ne bucurăm că vin spre noi tot mai mulţi autori, în special profesori şi elevi, dornici să publice în revista noastră, precum şi persoane din alte localităţi din ţară, ceea ce demonstrează că publicaţia este apreciată nu numai la nivel local
Cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean şi al sponsorilor (cărora le mulţumim pe această cale), revista este distribuită gratuit în şcolile, bibliotecile şi parohiile ortodoxe şi greco-catolice din judeţ, precum şi la instituţii şi organizaţii cu atribuţii în domeniu, alte persoane interesate de achiziţionarea revistei putându-se adresa asociaţiilor editoare, sau la telefon 0740-084131, e-mail: voicusichet@yahoo.com.

 

Redactor coordonator,
Col. (r) Voicu Şichet

Lasati un comentariu