„Eroii Neamului” la numărul 19

• publicat la: 6 august 2014
„Eroii Neamului” la numărul 19

A  apărut numărul 19 al revistei de cultură şi educaţie patriotică „Eroii Neamului”, editată de Asociaţia Civică „Tempora” Satu Mare şi Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Satu Mare.

Aşa cum am obişnuit cititorii, publicăm o serie de articole referitoare la evenimentele istorice aniversate/comemorate în trimestrul II: Ziua Eroilor, Ziua Veteranilor de Război, Ziua Drapelului Naţional, Revoluţia de la 1848, Proclamarea Independenţei de stat a României de la 9 mai 1877 şi Ziua Europei, intrarea României în cel de-al doilea război mondial, dar şi cu privire la împlinirea în această vară a 100 de ani de la izbucnirea primului război mondial.

Totodată, continuăm prezentarea unor seriale deja consacrate „Jurnalul cimitirelor şi monumentelor eroilor” „Modele creştine de eroism”, „Antonescu – pro şi contra”, dar şi a unor amintiri de pe front ale veteranilor de război.  Nu lipsesc nici alte articole interesante despre personalităţi şi fapte istorice cu rezonanţă locală, naţională sau europeană, precum şi cele ce vizează educaţia civică şi patriotică a tinerei generaţii, dar şi cu referire la protejarea patrimoniului cultural.

Un subiect aparte, şi care ne-a făcut plăcere să-l prezentăm în paginile revistei, se referă la preocuparea unor oameni de suflet de a ridica noi monumente în memoria eroilor şi înaintaşilor noştri, respectiv Monumentul Eroilor şi Placa comemorativă „ Erou Virgil Sălăgeanu” din Hotoan şi Bustul lui Avram Iancu din Satu Mare

Şi de această dată, materialul bogat primit la redacţie ne-a obligat să edităm 64 de pagini, astfel că cei interesaţi au la îndemână o lectură consistentă şi foarte diversificată. Semnatarii articolelor sunt, cu unele excepţii, mai vechii şi mai noii noştri colaboratori, însă avem şi nume cu totul noi pentru revista noastră, precum Steliean Boia de la Arad, Liana Pop de la Baia Mare sau Irina Oberlander Târnoveanu de la Bucureşti. Le mulţumim tuturor!

Cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean şi al sponsorilor (cărora le mulţumim şi pe această cale), revista este distribuită gratuit în şcolile, bibliotecile şi parohiile ortodoxe şi greco-catolice din judeţ, precum şi la instituţii şi organizaţii cu atribuţii în domeniu, alte persoane interesate de achiziţionarea revistei putându-se adresa asociaţiilor editoare, sau la telefon 0740-084131, e-mail: voicusichet@yahoo.com.

col. (r) Voicu Şichet

Lasati un comentariu