Ce a promis Ponta UDMR.BEC respinge înregistrarea USD

• publicat la: 3 martie 2014
Ce a promis Ponta UDMR.BEC respinge înregistrarea USD

Pe lângă acordul guvernamental, Victor Ponta, alături de Daniel Constantin și Gabriel Oprea, au semnat cu UDMR și un acord politic luni după-amiază. Ponta a semnat două acorduri separate cu UDMR după ce a fost avertizat că dacă schimbă programul de guvernare este nevoie de o nouă desemnare a premierului la Cotroceni. Ca să evite o astfel de situație, Ponta a semnat două acorduri cu UDMR, unul guvernamental și unul politic.

Acordul politic semnat cu UDMR, luni, prevede printre altele, reglementarea problemei drepturilor culturale ale minorităţilor naţionale, prin legislaţie adecvată, reprezentarea proporţională a maghiarilor în instituţii şi soluţionarea problemei înfiinţării liniei maghiare la UMF Târgu-Mureş.

Acordul politic integral semnat de Ponta cu UDMR. Ce li s-a promis maghiarilor, conform documentului de pe cotidianul.ro.

Biroul Electoral Central a respins, luni, înregistrarea pentru alegerile europarlamentare a alianţei electorale USD, formată din PSD, UNPR şi PC, alianță care risca să inducă în eroare electoratul prin asemănarea cu USL.

Victor Ponta a aflat vestea în timp ce își lăuda noul Guvern într-o intervenție la Antena 3.

Ponta a declarat că denumirea alianţei electorale USD va fi schimbată, ca urmare a deciziei Biroului Electoral Central (BEC), dar s-a întrebat retoric cu cine anume este asemănătoare această denumire în condiţiile în care USL nu participă la europarlamentare.

„O să schimbăm (numele -n.r.), dar din păcate nu participă USL în alegeri. Deci, USD este asemănător cu cine? O să studiem şi o să ne conformăm deciziei”, a spus Ponta la Antena 3.

Vicepreşedintele AEP Marian Muhuleţ, membru în BEC, a declarat pentru Mediafax că motivul pentru care a fost respinsă solicitarea de înregistrare a alianţei electorale Uniunea Social Democrată este legat de faptul că aceeaşi denumire a fost folosită la alegerile din 1996 pentru Parlament.

El a precizat că este vorba despre încălcarea articolului 7 alineatul 1 din Legea 33/2007 privind alegerile europarlamentare.

comentarii

de un roman la 3 martie 2014 - 19:24

RUSINE,RUSINE,RUSINE,inca o data clasa politica isi bate joc de electoratul romanesc si ia in brate,tarfa si prostituata politicii din tara noastra ,,faimoasa” MITZA-UDMR-ISTA…
Si cand mai ai ghinionul sa-l auzi pe domnul premier cu cata nonsalanta ne povesteste despre seriozitatea partenerului Udmr,despre obiectivele comune,despre loialitatea Udmr in actul de guvernare…incredibil…
Daca obiectivele Udmr le stim si acestea sunt:autonomia,folosirea limbii maghiare in institutii,facultate de stat in limba maghiara,arborarea insemnelor unguresti si secuiesti pe unde vor ei,retrocedari in continuare in detrimentul statului roman plus dezideratul milenar al ,,prietenilor” si ,,vecinilor ” nostri si anume Ungaria Mare atunci inseamna ca acest guvern ne vrea la fel de mult bine si ne va oferi la fel de multa demnitate cum ne-au oferit toate celelalte de pana acum…
Incredibil cum cum dintr-o majoritate covarsitoare a USL sa se ajunga a imbratisa acest avorton ros-alb-verde fara a se gasi orice alta solutie de a guverna fara a coabita cu o uniune care nici macar nu este inregistrata ca partid politic si care are ca scop indeplinirea idealurilor unguresti care nu au nicio legatura cu Romania.
Dureros e ca nici cu 200% majoritate partidele noastre tot n-ar pune interesul national mai presus de josnicele si meschinele interese,pe care ajunge sa le negocieze si intermedieze sifilitica noastra tarfa Udmr…

de un roman la 3 martie 2014 - 21:09

Zsoltachescu ai mare dreptate sunt de acord cu tine.Sunt cei mai competenti in cultivarea sovinismului,a iredentismului maghiar,a urii rasiale fata de concetateni,a defrisarilor de paduri,a afacerilor ilicite ale capilor Udmr in colaborare cu sefii partidelor romanesti(din cauza asta is mereu la guvernare) si a retrocedarilor facute prin fraude grosolane…
Zsoltachescu spune-mi te rog daca tot zici ca aveti asa oameni competenti ca si Kereskeny de exemplu care se stie cate lucruri marete a facut la nivelul municipiului Satu Mare si l-am vazut si azi in prima linie a negocierilor,macar o singura masura pe care au initiat-o ,,luminatii” tai in aproape 25 de ani de guvernare si care a dus la ridicarea nivelului de trai al romanilor…

de pentru joltica copy paste la 3 martie 2014 - 21:25

ia sa vedem noi cine sunt udmristii careieni si minoritarii si incepem cu presedintele si vicele.
udmr carei are ca si presedinte competent un inginer care a falimentat toate cele 4 firme detinute pana a nu veni la udmr.urmare a falimentului lor inca mai are de platit datorii de miliarde care sunt retinute din salarul de primar.dupa ce a ajuns primar a inceput sa pompeze bani nejustificati in ergoclass si a inceput lucrarile la fabricuta de moblia dar pe numele baiatului ca el nu e solvabil.adica nu are nici casa nici masa pe nume ca ultimul coldus de pe horaite.e asa de competent ca nu a reusit nici sa aiba grija de masina renault cumparata din banii fundatiei locale de promovare a turismului si ca urmare a facut un mic accident cu ea de competent ce eestem.
competenta vicelui nu este nici ea mai acatarii daca stam sa ne uitam la ce cofetarii au vietuit din cele deschise.niciuna.de brutarie nu mai aducem vorba ca stie tot orasul la fel si de moara.
din salarul de 4 mi de lei competentul vice face drumuri prin america si se da in barci la cancun.apropo ce bine sta la el in panataloni scurti sau la bar cu nuca de cocos in bot.
competenta udmrului careian se masoara in cladiri retrocedate moca cum este si cea a salii de sport de la fostul agro sau cea in care se chinuie pe bani multi biblioteca orasului.
primarul udmrist a scos din cladire clubul elevilor ca sa il retrocedeze si ca sa stea de 6 ani gol golut decat sa lasa mai departe copii orasului la activitati.
competentii udemeristi au taiat surte de copaci in parc si il distrug cu buna stiinta doar ca sa incaaseze ceva facturi de la seful cu spatii verzi ale orasului cel care are in familie firma de gradinarit.
competentul primar a semnat ordinul de plata de 2,45 miliarde lei pentru marconst marghita( de unde este si cseke cel cu desfiintarea spitalelor) pentru alee de la monument pana la restaurant si cum am citit aici fara sa aiba aprobare in consiliu pentru aceasta lucrare. si apoi competentul primar udemerist a facut din banii orasului parcarea pentru restaurantul privat de langa monument!
competenta lor costa orasul milioane de euro datorii si credite la banci si altele cheltuite fara noima.
ce erau firmele udemeriste fara banii orasului si ai guvernului roman?
am vazut si ce dezastru este la noua primarie unde pe banii orasului se destrabaleaza fiemele minoritatilor ca altfel ar da faliment.
competentii minoritari de la udmr nu gasesc un contabil pentru oras si platesc o pensionara fosta contabila la unio cu beko sa tina contabilitatea unui municipiu.
competentii udmr carei au luat lacul de la ianculesti in administrare si construiesc pe pasune parcari si constructii de agrement fara autorizatie la fel cum nici pentru pescuit nu au si au dat repede tema de casa la romanul petcu ca sa puna murdaria lor in curat!
jolticuta mai dar am depinde cat vrei sa mai afli.

de besugo la 3 martie 2014 - 22:36

sa nu uitam cum promoveaza competentii primi copii soferilor care ajung sa lucreze la spital la salarizare fara competente inafara de cunostintele erjiste

de Horia Mărieș la 4 martie 2014 - 04:12

Din presa județeană de azi: „UDMR revine la guvernare. Componenţa Cabinetului Ponta 3. Pentru Satu Mare UDMR cere postul de subprefect, funcții în deconcentrate, un viceprimar sau city-manager.”

Pentru Carei UDMR cere 8 posturi de consilieri locali in afara celor 11 pe care le are deja.
Acceptă și doar 6 în plus, 2 urmând să rămână aliatului local, PSD-ului.

de Horia Mărieș la 4 martie 2014 - 06:47

@de Fane Musca la 4 March 2014 – 06:28

„Ziceți”, că n-am ajuns atât de rău încât să mă tutuiesc cu muște.

de grofii la 4 martie 2014 - 07:48

udmr carei a distrus parcul pe care l-am facut atat de greu si am adus din brazilia puieti de arbori de esente rare care acum sunt furnire pe la casele occidentalilor.
udmr carei a distrus miscarea sportiva din oras si bazele sportive pline de atatia copii .pentru karatele lor se dau fonduri nelimitate dar pentru celelalte deloc chiar daca este acolo si unu cu fotbalu da e mai mult plecat la distractii ca alta valoare nu are. =au distrus si linistea si intelegerea dintre localnici si se ocupa cu scrisu de carti mincinoase desi noi am avut garda personala numai din haiduci romani ca erau viteji si de incredere. asa se intampla cand aduci boschetarii in castel si le mai dai si functii primare.

Lasati un comentariu