Echipa României, campioană la Olimpiada internațională de matematică pentru studenți

• publicat la: 10 martie 2014
Echipa României, campioană la Olimpiada internațională de matematică pentru studenți

Echipa din România a obținut Locul I pe națiuni, iar Eduard Valentin Curcă de la Universitatea ”Al. I. Cuza” din Iași a obținut locul I absolut la Olimpiada internaţională de matematică pentru studenţi, „South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students-SEEMOUS 2014”. La această competiție au fost prezenți 132 de participanți din Bulgaria, Grecia, Iran, România, Rusia, Turcia, Turkmenistan, Ucraina, totalizând 25 de echipe.

Echipa României, campioană la Olimpiada internațională de matematică pentru studențiEchipa din România a obținut Locul I pe națiuni, iar Eduard Valentin Curcă de la Universitatea ”Al. I. Cuza” din Iași a obținut locul I absolut la Olimpiada internaţională de matematică pentru studenţi, „South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students-SEEMOUS 2014”. La această competiție au fost prezenți 132 de participanți din Bulgaria, Grecia, Iran, România, Rusia, Turcia, Turkmenistan, Ucraina, totalizând 25 de echipe.

Pe lângă rezultatele individuale ce au fost recompensate cu diplome şi medalii, au fost acordate următoarele trofee:

Cupa pentru locul I pe naţiuni câştigată de România,

Cupa pentru locul I pe universităţi câştigată de Kapodistrian University of Athens din Grecia şi

Cupa pentru locul I absolut, câştigată de studentul Curcă Eduard Valentin de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Studentul român a obţinut şi premiul pentru cea mai originală şi frumoasă soluţie dată problemei 4 din concurs.

sursa rostiri.yahoo.com

comentarii

de properformanta la 10 martie 2014 - 17:41

Bravoo!!!
la meserie !!!

de un roman la 10 martie 2014 - 18:41

Performanta foarte frumoasa si onoranta pentru tara noastra dar din pacate acesti performeri vor aduce beneficii cu siguranta altor economii din UE sau de peste ocean.
Statul roman pregateste si finanteaza specialisti in multe domenii dar foloasele le trag altii…Clasa politica stie de ce…
Ar mai avea o sansa tineri de aceasta valoare ca sa performeze in Romania,daca s-ar inscrie in Udmr…ca ei is mereu la guvernare ca si partidul comunist si obtin orice vreau muschii lor in cardasie cu politicieni de orice culoare… 🙂

Lasati un comentariu