România, campioana Europei la Olimpiada de Matematică și Fizică

• publicat la: 18 noiembrie 2023
România, campioana Europei la Olimpiada de Matematică și Fizică

România este campioana Europei la Olimpiadele Internaționale de Matematică și Fizică, materii unde nu avem Facultăți în Top 1000 la nivel mondial, menționează livetrending.ro.
Un nou clasament pe discipline a fost dat publicității în această săptămână. Clasamentul „Times Higher Education World University Rankings 2024” a inclus 1.900 de universități din 108 țări.

Clasamentul pe fiecare disciplină universitară se bazează pe noua noastră metodologie WUR 3.0, care include 18 indicatori de performanță atent calibrați care măsoară performanța unei instituții în cinci domenii: predare, mediul de cercetare, calitatea cercetării, industria și perspectivele internaționale, spun cei care au făcut analiza.

De aici se pot trage câteva concluzii:
Rezultatele la olimpiadelor sunt efortul personal al unor elevi, părinți și al câtorva profesori.

Regula este că, la nivel de masă, avem elevi slabi pregătiți la cele două materii. Rezultatele la testele PISA confirmă acest aspect.

Este foarte normal mai nou ca elevii foarte buni, care iau medalii la Olimpiadele Internaționale de matematică sau de fizică să plece la studii în afara României, unde găsesc universități mai bine clasate de locul 1.000.

Ministerul Educației cu ce se  ocupă înafară de a oferi burse de merit și unor elevi cu medii sub 6?

Lasati un comentariu