Simona Halep, numărul 5 mondial

• publicat la: 13 martie 2014
Simona Halep, numărul 5 mondial

 

Simona Halep, cap de serie numărul 6 şi locul 7 WTA, s-a calificat, miercuri, în semifinalele turneului de la Indian Wells (SUA).

Simona a învins-o, în sferturile de finală, cu scorul de 6-2, 6-2, după doar o oră de joc, pe jucătoarea Casey Dellacqua (Australia), venită din calificări şi poziţia 78 în ierarhia mondială.

UPDATE Simona Halep o va întâlni în semifinale vineri pe poloneza Agnieszka Radwanska, după ce aceasta din urmă a învins-o, miercuri, în sferturi, pe sârboaica Jelena Jankovic, cu 7-5, 2-6, 6-4.

Radwanska, numărul trei mondial și a doua favorită la Indian Wells, a avut nevoie de două ore și 33 de minute pentru a trece de Jelena Jankovic, cap de serie nr. 7 (numărul 8 mondial).

Pentru Radwanska (25 ani) aceasta va fi a treia semifinală în acest an, după ce le-a pierdut pe primele două, la Australian Open și la Doha, ultima oară chiar în fața Simonei Halep, care s-a impus cu 7-5, 6-2, iar apoi a câștigat turneul din capitala Qatarului.

Halep se află pentru prima oară în semifinalele unui turneu de categoria WTA Premier, nivel care urmează imediat după cele de Mare Șlem.

Românca va ocupa, începând de luni, locul 5 mondial, o performanţă ce nu a mai fost reuşită de nici o jucătoare de tenis din România de la crearea ierarhiei WTA, în noiembrie 1975.

Simona, acum pe locul 7 WTA, şi-a asigurat prezenţa în Top 5 WTA în urma victoriei reuşite miercuri, în sferturile de finală.

 

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu