Ziua Femeii la Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu”

• publicat la: 8 martie 2014
Ziua Femeii la Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu”
Elevii Liceului Tehnologic „Simion Bărnuțiu din Carei au sărbătorit Ziua Internațională a Femeii printr-un recital de poezie prezentat doamnelor profesoare. Versurile recitate de elevi au omagiat femeia în cele două ipostaze, de mamă și de iubită. Datorită celor două ipostaze ale femeii din viața unui bărbat, acesta învață cele mai importante cuvinte din viața sa: mama și te iubesc.
Femeia îi este punctul de sprijin în viață, prin mamă în copilărie și prin soție la maturitate. Femeia  îl ridică, îl coboară, este condiția sine qua non a fericirii. Femeia este, așadar, sfântă prin iubire și este prototipul îngerilor din senin, dar și demon, este eterna și fascinanta poveste. 
Din poeziile dedicate mamei  transcede importanța pe care o are în viața puiului său. Înțelepciunea maturității, viața împlinită ei i le datorăm. Ea este cea care ne-a dat viată, s-a sacrificat, și de cele mai multe ori este persoana căreia uităm să-i mulțumim.
„Pentru zilele în care m-am întors la tine și te-am găsit mereu acolo…Pentru zilele în care ai fost gândul meu zâmbitor…Pentru toate zilele în care m-am putut baza pe tine…Pentru toate acestea  și pentru multe pe care nu ți le-am spus, îți mulțumesc cu toată ființa mea. Vreau  să știi, chiar dacă nu-ți spun mereu, că te iubesc, iar acest sentiment nu va înceta niciodată. 
La Mulți Ani!
Sărut mâna, mamă!
Prof:ValentinSorian

Lasati un comentariu