Jandarmi la Liceul Teoretic

• publicat la: 9 aprilie 2014
Jandarmi la Liceul Teoretic

Marţi, 8 aprilie, jandarmii Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare sub comanda sublocotenentului Vlad Chiuzbăian, spijiniţi de maiorul Marin Croitoru şi coordonaţi de locotenent colonelul Mircea Moise au răspuns solicitării făcute de directorul şcolii, profesorul Lateş Eugen, continuând activităţile din seria acţiunilor educativ-informative şi demonstrative din cadrul proiectului educaţional « ŞCOALA ALTFEL, Să ştii mai multe, să fii mai bun!» la   Liceul Teoretic Carei  şi la Şcoala cu clasele I-VIII din Tăşnad şi la Liceul Tehnologic Tăşnad.

Astfel, între orele 8.30-10.00, elevii Liceului Teoretic din Carei au fost gazdele jandarmilor  sătmăreni.

Cu începere de la 10.30 şi până la ora 14.00 jandarmii au încântat elevii din Tăşnad cu priceperea şi precizia de care dau dovadă în  mânuirea armelor, în   pătrunderea în forţă, escaladarea pereţilor clădirilor şi utilizarea  instalaţiilor  de tiroliană.

 După scurte prezentări referitoare la atribuţiile Jandarmeriei, la materialele pe care le utilizează,  la armamentul uşor şi greu din dotarea institutiei, la ţinuta jandarmilor şi tehnica auto din dotare, dar şi despre posibilitatile de a urma o cariera militară, au urmat exerciţiile practice mult aşteptate de copii.

            Astfel, jandarmii au prezentat un exerciţiu de interceptare a unui autoturism ce transporta posibili suspecţi. După câteva focuri de armă, luptătorii au reuşit să-i imobilizeze şi să-i reţină pe infractori.

 Apoi au urmat diverse procedee de autoapărare şi tehnici de imobilizare.

 Poligonul de tragere amenajat de jandarmi pentru elevi a fost foarte apreciat de aceştia, copiii având  posibilitatea de a testa tragerea cu  arme airsoft, sub atenta supraveghere şi îndrumare a jandarmilor.

Cireaşa de pe tort a aparţinut coborârilor pe instalaţia de traversare tiroliană, unde mulţi copii au coborât cu viteză de pe cladirea şcolii la care învaţă.

            Exerciţiile demonstrative desfăşurate de jandarmi  la Carei şi la Tăşnad reprezintă şi o recompensă pentru  implicarea activă a acestor şcoli la concursul  „Jandarmul, prietenul tău!” organizat  de Jandarmeria Satu Mare, în noiembrie 2013, în campania „Jandarmeria pe înţelesul tuturor!”.

 

Lasati un comentariu