„Maniacii” din Carei au fost premiaţi pentru generatorul inerţial şi pentru prezentare

• publicat la: 6 iunie 2014
„Maniacii” din Carei au fost premiaţi pentru generatorul  inerţial şi pentru prezentare

În sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ a avut loc astăzi festivitatea de jurizare şi premiere a prototipurilor propuse de echipajele înscrise în cadrul competiţiei EUROTEHNICUS 2014, o competiţie între licee în domeniul inovării, cercetării şi creativităţii tehnice.

În cadrul competiţiei s-a urmărit crearea unui prototip funcţional  care să conţină cel puţin un element  în mişcare sau care să emită energie (în orice formă) şi să fie acţionat electric, de la reţea sau din alte surse, inclusiv regenerabile.

Juriul a acordat premii pentru cele mai inovative, creative şi originale prototipuri propuse.

Obiectivul general al proiectului este de a creşte atractivitatea profilelor tehnice ale sistemului de învăţământ sătmărean în rândul tinerei generaţii, în special în domeniul industrial (electronică, electrotehnică, comunicaţii, automatizări).

Premiul I a fost acordat echipei ROBOŢEII, Colegiul Tehnic „Ion I.C. Brătianu” din  Satu Mare.

Premiul II a fost acordat echipei INOVATIŞTII, Liceul Tehnologic Construcţii de  Maşini „UNIO” Satu Mare iar   Premiul III le-a revenit celor de la LED’S DO IT, Liceul Tehnologic de Industrie  Alimentară „George Emil Palade” Satu Mare.

Prima menţiune  a revenit grupului „Maniacii” de la Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu”  din Carei, cu un generator inerţial iar a doua menţiune a fost acordata grupei IGA Novation de la Liceul Tehnic Ioniţă G. Andron din Negreşti Oaş cu un prototip  pentru surse regenerabile.

Au fost acordate si premii speciale:

-„Maniacii” – Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” Carei ,pentru modul de prezentare

-„IGA Novation” – Liceul Tehnologic „Ioniţă G. Andron” Negreşti-Oaş,(pentru modul de utilizare a energiei eoliene în generarea curentului electric.

” Maniacii” careieni Richard Marc ACHIM,Daniel CAVEŢCHI,Georgian ILONA,Vasile MIEL  si  Cristian SILAGHI  l-au avut ca si coordonator pe   ing. Octavian DORDEA.

Preşedintele juriului a fost reprezentantul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca, prof. dr. ing. Daniel Moga, la eveniment participând şi oficialităţi locale.

Organizatorii au decis ca toate echipajele participante, cinci la număr, să  beneficieze de o excursie gratuită în Ungaria, care să conţină o vizită la mai multe firme din domeniul cercetării şi inovării, respectiv o zi de relaxare la un aquaparc.

 

 

 

comentarii

de emil la 7 iunie 2014 - 10:01

Frumos!

de DENIS la 7 iunie 2014 - 10:02

BINE BAIETII!!!!!
BRAVO VOUA!!!!!

Lasati un comentariu