Lavinia Goste şi Cristian Fodor la Zilele Ianculeştiului

• publicat la: 15 August 2014
Lavinia Goste şi Cristian Fodor la Zilele  Ianculeştiului

Astăzi debutează Festivalul Zilele Iancului,manifestare aflată la a XV-a ediţie,cu Cupa Avram Iancu la fotbal.

Ziua de sâmbătă va fi dedicată activităţilor sportiv-distractive  şi recreative pentru generaţiile tinere.Programul zilei de sâmbătă va începe la ora 15,00 cu un concurs de desene pe asfalt ,cu concursuri de alergări şi tras de funie dar şi alte surprize din partea organizatorilor.

Cei mici vor avea parte de premii surpriză.

Duminică,de la ora 15,00,la troiţă  şi la  bustul lui Avram Iancu din Ianculeşti,vor avea loc manifestări dedicate Crăişorului Munilor.

După momentul religios şi acordarea  distincţiei de excelenţă  profesorilor Bertieanu,de la ora 17,00 va urma spectacolul artistic mult aşteptat.

Lavinia Goste şi Cristian Fodor sunt invitaţii  speciali ai serii de duminică 17 august 2014.

Vor mai evolua  Ansamblul Moţilor şi Ceatăra din Carei,corul ASTRA Careiană  dar  şi interpreţii Vlad Doroş,George Negrea,Ionela Toma,Ghiţă Blidar,Andrada Spanci.

 redactia

comentarii

de codru la 15 August 2014 - 17:12

vom fi acoloooo sa va ascultam!!!!!
sunteti tare frumossi si cantati fain!!!!

de Horia Mărieș la 15 August 2014 - 17:34

Suntem în torida lună a lui august.
Ianculeștenii și prietenii lor au parte de trei zile de sărbătoare.

Le doresc să se simtă foarte bine, să se bucure de viață, să uite de necazuri.

Mi-aș dori să spună o rugăciune și să aprindă o lumânare și din partea mea la troița de pomenire pe care au ridicat-o în ziua de 8 august 2004 în memoria vremurilor triste, descrise de Preotul Gheorghe Munteanu în declaraţia tulburătoare pe care a lăsat-o în arhiva bisericii din Ianculeşti, arătând starea românilor din localitatea Ianculeşti după criminalul diktat nazisto-fascisto-hortyst din 30 august 1940.

Asta și fiindcă pe troiță se află înscrisul: „Spuneţi generaţiilor viitoare că toţi locuitorii acestei aşezări româneşti am fost expulzați şi deportaţi de către Ungaria fasciscto-hortistă în urma dictatului de la Viena din 30 august 1940“.

de emil la 16 August 2014 - 14:54

Expulzarea etnicilor romani este urmarea sigura a acordării autonomiei secuiești sau a doritei autonomii a Transilvaniei. Ca urmare, statul roman si partidele politice ar trebui sa adopte o poziție politica limpede si nenegociabila cu / independenta de rmdiszno. Daca nu intelegem asta, ne vom trezi intr-o dimineata fara tara, (cum ne-am sculat si cu draghe besze) cu concursul politicienilor etnici romani. Se pare ca “politicienii” astia cred ca in politica totul este negociabil. Urmeaza probabil sa-si negocieze inclusiv propriile mame, daca nu stiu sa aiba grija de tara a carei suveranitate si integritate teritoriala au jurat sa o apere atunci cand au depus juramantul ca parlamentari sau ca ministri.

de Horia Mărieș la 18 August 2014 - 00:36

Satul Ianculești face parte din punct de vedere administrativ din municipiul Carei. Este practic un cartier, ceva mai periferic, al Careiului. Locuitorii lui plătesc impozite la Biroul de Impozite și Taxe al Primăriei Carei. “Zilele Iancului” au fost organizate in acest an cu ajutorul unei colosale sponsorizări in valoare de 12.500 lei aprobate de CL al UAT Primăria Municipiului Carei.

Primarului Eugen Kovacs i-ar fi stat foarte bine, dacă-și sugea burțoiul, dacă ar fi putut participa la festivități, purtând însemnele de primar adică steagul tricolor pe piept. Probabil că a avut probleme de sănătate care l-au impiedicat să vină și să primească, așa cum s-ar fi cuvenit, ca o gazdă bună și ospitalieră, oficialitățile județene prezente in număr mare, mai ales pe preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Adrian Ştef (PNL), îmbrăcat în costum popular, pe vicepreşedintele CJ Mircea Govor (PSD) şi pe deputatul navetist Ovidiu Silaghi (fost ministru, fost europarlamentar, fost PNL, fost PSD, azi PLR adică aripa mereu tânără Tăriceanu, fiindcă se pare că lui din partea aia îi bate acum vântul).

Cred că primarul a avut un motiv foarte serios pentru neparticipare: o fi fost primarul “pe stop, adică pe roșu”. Îi doresc însănătoșire grabnică, îi doresc să treacă cât mai repede “pe verde” pentru binele neamului, pentru binele RMDSZ și mai ales pentru binele acelor careieni care l-au votat mereu și cu cel mai mare drag și în fruntea cărora se află de mai bine de 10 ani. Nu de alta, dar dacă nu se va face bine, dacă nu va fi sănătos și dacă nu va trece din nou “pe verde-alb-roșu”, mint az igazi dinyések, atunci nu va putea participa nici la Zilele Maghiare ale Partiumului (Partiumi Magyar Napok, 18-24 august 2014) organizate de Fundația Identitas plus RMDSz Satu Mare și ăsta ar fi chiar un mare păcat, o mare pierdere, fiindcă acolo va fi mare bairam și poate se va discuta intens și despre autonomia Partiumului. Poate va participa și Francesca invitată de Éva Mária și atunci va fi gașca-n păr.

Lasati un comentariu