Primele zile ale Festivalului Augustfest

• publicat la: 2 August 2014
Primele zile ale Festivalului Augustfest

Cea de-a șaptea ediție a Festivalului Augustfest debutează duminică, 3 august 2014 cu o expoziție inedită de păsări și animale de casă.

Timp de zece zile, în perioada 3-12 august 2014, careienii și toți cei care vor vizita orașul vor avea ocazia de a se relaxa și distra la evenimentele care vor avea loc în cadrul Festivalului Agustfest, organizat de Direcția de Cultură Carei, Centrul Cultural Carei cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local al municipiului Carei.

Vor avea loc evenimente diverse, de la recitaluri de poezie, competiții sportive, recitaluri de muzică ușoară, jazz, șlagăre de altădată, muzică și dansuri populare, seri de umor și operetă.

Vă amintim programul și locația pentru primele patru zile de festival:

Duminică, 3 August, între orele 10.00 – 15.00 – Piața Agroalimentară Carei                                  

Expoziție de Păsări și Animale de Casă – organizator Asociația Colibri Carei

Luni, 4 August, ora 18.00 – Castelul Károlyi      

Seară Literară – poeți careieni (prezentare, recitări, expoziție de carte)

Recital de poezie din creația poeților careieni în limba română și maghiară, completat de o scurtă prezentare a fiecărui poet și de o expoziție de carte, care cuprinde cărțile publicate de aceștia sau apariții în diverse publicații sau antologii.

Vor recita elevi careieni, membri ai cercului de teatru din cadrul Centrului Cultural Carei, reprezentanți ai Bibliotecii Municipale și cadre didactice.

Marți, 5 August ora 20.00     – SCENA FESTIVALULUI

Șlagăre nemuritoare (I) – Recital de muzică ușoară românească susținut de Gheorghe Gheorghiu (București)

În 1975 a participat la primul Festival Național de Muzică Folk, unde a obținut Marele Premiu, a fost membru al cenaclului Flacăra până în anul 1980, iar după 1990 a participat la numeroase concerte în străinătate: Israel, Germania, Austria, Belgia, Italia, Canada și SUA. În 2008 primește Diploma de popularitate pentru cântecul ,,Unde dragoste nu e, nimic nu e” și discul de platină.

În deschidere soliștii și instrumentiștii formațiilor Castelanii de la Centrul Cultural Carei și Clubul Elevilor Carei.

Miercuri, 6 August

ora 17.00         Ștrandul termal- Cel mai puternic bărbat  - concurs regional de forță organizat de FitForce Carei și Joy.               

ora 20.00         SCENA FESTIVALULUI

Șlagăre nemuritoare (II) – Recital de muzică ușoară susținut de Aradszky László (Ungaria).

Câștigător al unui cunoscut festival de muzică în 1966 cu piesa Isten véled édes Piroskám, Aradszky László este de o jumătate de deceniu unul dintre cei mai îndrăgiți și apreciați soliști de muzică ușoară din Ungaria, cu sute de mii de albume vândute, cu discuri de aur și platină și cu foarte multe concerte și turnee.

În deschidere soliștii și instrumentiștii formațiilor Castelanii de la Centrul Cultural Carei pregătiți de prof. Szűcs József și Clubul Elevilor Carei, prof. Mariana Vulcan.

Lasati un comentariu