Radio România Cultural la Carei,într-o emisiune concurs

• publicat la: 22 noiembrie 2014
Radio România Cultural la Carei,într-o emisiune concurs

În  cursul acestei săptămâni,timp de câteva zile,s-a aflat în municipiul Carei o echipă de la Radio România Cultural. Unul din obiectivele propuse a fost realizarea unui concurs pe teme de istorie locală,de atracţii turistice locale sub genericul  „Cine ştie, câştigă”, o emisiune itinerantă ce este realizată de Radio România Cultural în fiecare lună de peste 50 de ani. Emisiunea străbate ţara folosind concursul ca şi un pretext pentru actul cultural.

Concursul s-a desfăşurat în colaborare cu Direcţia de Cultură din cadrul Primăriei Carei,într-una din sălile castelului,concurentele fiind Alexandra Oneţiu,Aurora Ciută şi Larisa Latiş de la Liceul Teoretic iar  moderator,Andreea Ionescu.

Publicului prezent de la ora 12,00 în sală,format din elevi de la LiceulTeoretic,i s-au adresat intrebări,răspunsurile corecte fiind răsplătite cu cadouri. Larisa Erdei şi Paul Tărîţă au fost fericiţii câştigători ai unui buchet de cărţi din partea Radio România Cultural.

Juriul concursului a fost format din Bogdan Georgescu,director la directia de Cultură,Hago Attila ,şef secţie Muzeu Carei şi Adrian Ştefănuţi,referent la Directia de Cultură.

Chiar dacă emoțiile au fost mari pentru concurente, acestea s-au descurcat foarte bine la intrebări şi au redat asistenţei eseul întocmit,prin care au încercat să atragă cât mai mulţi turiţti spre municipiul Carei.

In urma deliberărilor juriului,pe primul loc s-a situat Larisa Latiş,urmată de Aurora Ciută şi Alexandra Oneţiu.

Emisiunea va fi difuzată Duminică  21 decembrie 2014 de la ora 17:30.

Echipa Radio România Cultural,formată din Andreea Ionescu,Ovidiu Chira,Cristian Boita,Lucian Toma şi Subotin nicolae a efectuat apoi vizite în satele înconjurătoare în incercarea de a descoperi elementele valoroase din cultura etniilor ce formează comunitatea din zona Careiului.

Daniela Ciută

Lasati un comentariu