Vanghelie demolează echipa Ponta-Sebastian Ghiţă

• publicat la: 28 November 2014
Vanghelie demolează echipa Ponta-Sebastian Ghiţă

Marian Vanghelie şi Mircea Geoană au început „jihadul”. Primarul sectorului 5 anunţă înfiinţarea unui partid de stânga şi plecarea multor parlamentari PSD. Dezvăluiri despre modul cum îl minţea Ponta pe Antonescu. Ce rol a avut Sebastian Ghiţă în PSD.

Vanghelie spune că în februarie Ponta va fi demis

Marian Vanghelie s-a dezlănţuit joi seara prin telefon la B1TV şi mai tîrziu în platou la Realitatea TV. Nemaifiind legat de partid, după excludere, Vanghelie a făcut o serie de dezvăluiri din interiorul şedinţei PSD de joi şi a anunţat ce urmează să facă. Concret, edilul de la sectorul 5 a afirmat că îşi va face un partid „adevărat de stânga” şi a lăsat de înţeles că o serie de parlamentari PSD îl vor urma. „Liviu Dragnea și Victor Ponta sunt ca și plecați. În câteva săptămâni sau luni, se va pierde guvernarea și atunci tot negativul de astăzi se va acumula și va fi mult mai mare decât acum (…) Guvernarea se va pierde și Ponta o să folosească pop-cornul ca aliment de bază până la bătrânețe. Nu cred că plânge cineva după Ponta la sefia partidului, dar despre pierderea guvernării, da. Ei se poartă ca și când nu ar fi pierdut alegerile. Nu au înțeles nimic din votul prezidențial. O să vadă în sondaje cât o să piardă (…) Făcând un calcul matematic, cred că dacă pleacă acasă vreo 30-40 de parlamentari, domnul Ponta pleacă acasă. Asta, varianta bună. Eu cred că, până de Paşte, îl va da strada afară. Eu m-am uitat la cum au votat oamenii. M-am uitat în toată Capitala şi am văzut tineri care cred că nici n-ar fi ieşit la vot dacă nu simţeau că trebuie să iasă, să-l trimită pe Ponta acasă. Acest vot trebuie considerat efectiv ca o revoluţie. A fost un vot covârșitor împotriva minciunilor lui Victor Pont (…)Nu au cum să mă oprească! Într-o săptămână îmi voi face un plan de acțiune frumos și nu mă las până nu-l dau jos pe Victor Ponta (…) Mie nu-mi este frică nici de Gabi Oprea, de cine este Gabi Oprea și ce face el acolo în Guvern. Câți oameni a șantajat și pe câți i-a adus cu forța în partidul ăla. Vă spun sincer că azi îmi venea să plâng! De azi nu mai dorm o clipă până nu-l dau jos pe acest vagabond de Victor Ponta! M-au sunat peste 20 de parlamentari, primari, am primit sute de mesaje de la colegi care mi-au spus că sunt alături de mine. Eu am dreptul să spun și să-l dau jos pe Victor Ponta”, a afirmat Vanghelie la Realitatea TV. Şi, la televiuziuni nu s-a transmis în direct, Vanghelie a declarat pentru un ziarist de la Curentul că „Ponta este un om terminat. Va fi al doilea primministru român care va face închisoare….(…)

Omul ăsta minte cum respiră”

Incredibil sau nu, caracterizându-l pe Ponta, Marian Vanghelie a preluat în limbajul său citate din Traian Băsescu, cum ar fi celebrul „omul asta minte cum respiră”. „E adevărat că am pierdut jocul cu Facebookul, cu tinerii. Au considerat cu toții că noi suntem la putere și că o să luam tot 70%, cum am luat cu USL (…) Erau momente când nu mai puteam să suport, vedeam (pe Ponta – n.a.) ce discuta cu Crin Antonescu și vedeam ce mințea. Îl vedeam cum s-a războit degeaba și cu Crin. Cum îl mințea în față pe Crin Antonescu. Nu înțelegeți că omul ăsta minte cum respiră? Îmi pare rău să le dau dreptate, din păcate, pentru stânga, pentru că acest partid care e cel mai mare din România, să aibă acest ghinion cu un om care dimineața spune alta și seara alta (…)Acei miniștri pe care i-a pus? Niște copii. Au făcut experiente pe 20 de milioane de oameni, cu niște copii. Numai ca să nu existe un lider mai mare decat Victor Ponta. Nu suportă să vorbească nimeni, dacă unul e mai prezentabil, dacă unul are puțină voce, daca e pregătit ca Mircea Geoană. Nu suportă. S-a considerat că va ieși președintele României și toată lumea a tăcut. M-am bătut pentru PSD, nu pentru Victor Ponta. Cred că Dumnezeu și-a dat seama cu cine aveam de-a face. Nu contează nimic. Totul se tratează superficial, din păcate pentru această țară și pentru acești români care au dat votul unui partid cu mulți oameni serioși (…) Dar oamenilor din partid le e frică. Unii au probleme penale, altii sunt în tren cu conducătorul, ca să nu il supere… alții au fost puși în funcții peste noapte. Cred că s-au încurcat cu mine (…)Asta e problema lui Victor Ponta. Nu se va maturiza niciodată”.

Eu înţeleg frica lui Sebi Ghiţă cu amnistia”

Marian Vanghelie a pus pe tapet şi chestiunea legii graţierii colective. A afirmat fără ocolişuri că este o lege cu dedicaţie pentru ca Sebastian Ghiţă să fie salvat de eventuale condamnări. „I-au păcălit pe toți cu legea amnistierii. Și acum vrea să o bage prin Nicolae Păun și Mădălin Voicu. Poate un independent să bage de capul lui o lege a amnistiei? Hai că nu suntem copii (…)Eu înţeleg frica lui Sebi Ghiţă cu amnistia. Că ea nu este pentru primari, pentru cei din Parlament, pentru oamenii de partid, pentru clasa politică. Cred că este, în primul rând, pentru Sebi Ghiţă. El este pe rol cu un proces chiar acum. Un proces de 10 ani. Că presa a dat, n-a dat… Înţeleg că e pe finalizate. Cred eu că vor fi probleme în următoarea perioadă pe toate lucrurile care s-au întâmplat în această guvernare. Ştiţi cum se discută la noi, la PSD? ‘Băi, e o licitaţie acolo! A, e Sebi Ghiţă!’ Orice licitaţie care se întâmplă la Guvern cu fonduri europene e Sebi Ghiţă. Sunt oamenii puşi de el şi el se ocupă de licitaţii. Cum să nu fie probleme”.

Geoană a început şi el cotraatacul

Nici Mircea Geoană, care iniţial a afirmat că nu se pronunţă „la cald”, a avut o intervenţie telefonică la BiTV , începând astfel contraatacul: „Ceea ce s-a întâmplat azi (joi – n.a.) ţine de Coreea de Nord sau de Caragiale. Nu mai sunt agitat fiindcă e a doua oară când sunt dat afară. Pur şi simplu nu se face să dai afară un fost preşedinte al partidului. Timp de 6 ore nu s-a discutat deloc despre cauzele care au dus la pierderea alegerilor. Excluderea mea s-a făcut printr-un şantaj politic. Ponta a văzut că nu are susţinere şi atunci a ameninţat că îşi va depune mandatul de preşedinte şi va renunţa implicit şi la guvernare”, a afirmat Geoană.

Dar cea mai tare dezvăluire a fostului lider social-democrat ţine de o afirmaţie făcută de Liviu Dragnea în şedinţa PSD. „Dragnea a ţinut să-i mulţumească lui Titus Corlătean pentru aportul adus la organizarea alegerilor în diaspora

sursa cotidianul.ro

comentarii

de jeni la 29 November 2014 - 12:18

cine o sa demoleze la carei echipa jeno-lajos-maxi-mikovski?

Lasati un comentariu