Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun, Carei 2014

• publicat la: 20 decembrie 2014
Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun, Carei 2014

Duminică,21 decembrie 2014,de la ora 16,00, sunteti invitaţi să urmăriti prima editie a Festivalului de Datini si Obiceiuri de Crăciun din municipiul Carei.

Obiceiurile legate de sărbători fac parte din cultura tradiţională a neamului nostru.Păstrarea acestor datini de Crăciun este o mărturie vie a faptului că avem o conştiinţă a neamului din care facem parte. Ele  exprimă înţelepciunea populară a acestui neam, sunt esenţele bogăţiei noastre spirituale.

Consecvent celor propuse prin rezoluţia adoptată la Adunarea de reconstituire din 26 septembrie 2014, Asociatiunea culturală ASTRA, Despărţământul ASTRA Carei  doreşte să aducă la lumină datini şi obiceiuri locale,din toate satele înconjurătoare dar şi din alte zone ale judeţului şi să le redea în faţa careienilor în cadrul acestui  Festival de Datini şi obiceiuri de Crăciun.

Impreună cu Directia de Cultură a municipiului Carei,Despărţământul ASTRA Carei  vă invită la o seară aparte,într-un decor al gospodăriei ţărăneşti din prag de Ajun,cu concursul grupurilor de colindători de pe tot cuprinsul judeţului.

 

Lasati un comentariu