Infracţiuni sporite la final de an

• publicat la: 28 decembrie 2014
Infracţiuni sporite la final de an

La data de  25 decembrie a.c. , în jurul orei 11.00 poliţiştii Secţiei Livada au fost sesizaţi despre faptul că pe raza localităţii Turulung  a izbucnit un scandal între mai multe persoane. Oamenii legii care s-au deplasat la faţa locului au stabilit că pe fondul unei stări conflictuale mai vechi între membrii a 2 familii  şi pe fondul consumului de alcool, Csaba P. şi alţi membrii ai familiei acestuia  le-au aplicat numiţilor Romeo G. şi Laszlo B.  mai multe lovituri la nivelul corpului.Victimele au fost transportate la Spitalul Judeţean Satu Mare pentru îngrijiri  medicale. Ulterior a fost solicitată ambulanţa  pentru a mai transporta la unitatea medicală 2 bărbaţi şi o femeie, care făceau parte din familia primelor victime. Unul dintre cei 2 bărbaţi transportaţi ulterior a rămas sub supraveghere medicală, fiind transportat la Spitalul Judeţean Baia Mare, cu diagnosticul TCCA, iar pentru celelalte victime nu a fost necesară rămânerea sub supraveghere medicală, leziunile suferite de aceştia fiind minore.

În aceiaşi zi la ora 14.37 şi poliţiştii Secţiei Satu Mare au fost solicitaţi să intervină la un caz de lovire. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că pe raza localităţii Odoreu, între  Sandor L. şi Andrei B. a avut loc o neînţelegere în urma căreia, fiul lui Andrei B. i-ar fi aplicat lui Sandor L. mai multe lovituri, cu un obiect contondent la nivelul corpului. Încercând să aplaneze conflictul apărut, în această altercaţie a intervenit şi soţia victimei , dar şi aceasta ar fi fost lovită în zona capului de către soţia agresorului.

Joi , în jurul orei 23.30 poliţiştii Secţiei Tăşnad au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112, de către o localnică din Lelei, despre faptul că nepotul său ar fi fost agresat. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că Vasile L. şi Istvan L., ambii din localitatea Hodod, judeţul Satu Mare, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice i-ar fi aplicat mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele , la nivelul corpului, numitului Sebastian S.

 

La data de 26.12.2014, ora 00.20 poliţiştii Secţiei Livada au fost sesizaţi despre producerea unei infracţiuni de lovire. Din cercetările efectuate s-a stabilit că, pe raza localităţii Iojib, o femeie ar fi fost gresată de către soţul ei. Victima a fost transportată la unitatea medicală în vederea acordării îngrijirilor medicale, iar în urma investigaţiilor medicale  s-a stabilit că a suferit o fractură la nivelul feţei.

La aceiaşi dată, în jurul orelor 03.50 poliţiştii de ordine publică din Carei au fost sesizaţi de către un bărbat din localitatea Pişcolt, care reclama faptul că ar fi fost agresat. La faţa locului oamenii legii au stabilit că în timp ce se afla în incinta unui local din Carei, persoanei care a făcut sesizarea,i- ar fi fost aplicate lovituri  cu pumnii,  la nivelul corpului, de către un consătean al său. Situaţia creată s-a produs pe fondul consumului de alcool.

Vineri seara, poliţiştii Secţiei Satu Mare, au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112 despre faptul că pe strada Abatorului, din localitatea Vetiş, a avut loc un scandal. La faţa locului, oamenii legii au constatat , un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din localitate, pe fondul consumului de alcool , i-ar fi aplicat o lovitură cu pumnul la nivelul capului, numitului Emil T.

Tot în aceiaşi perioadă s-a constatat că 3 persoane de sex masculin, cu vârste cuprinse între 25 şi 50 de ani, din localitatea Vetiş, pe fondul unei stări conflictuale şi a consumului de alcool  au pătruns fără drept în locuinţa unei femei pe care o cunoşteau,  şi i-au aplicat acesteia şi unei alte femei, prietena proprietarei, care se afla în locuinţă  lovituri la nivelul corpului. Cele 2 persoane au fost transportate la Spitalul Judeţean Satu Mare , însă nu a fost necesară rămânerea sub supraveghere medicală.

În toate cazurile menţionate au fost întocmite dosare penale şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, iar în ultimul caz şi pentru violare de domiciliu. Persoanele sunt cercetate în stare de libertate.   

                                Infracţiuni de furt

În cursul zilei de joi, poliţiştii din Livada au identificat autorul unei infracţiuni de furt calificat comisă în cursul zilei de marţi. Astfel în urma activităţilor specifice desfăşurate s-a stabilit că un tânăr în vârstă de 17 ani din localitate, marţi noaptea ar fi tăiat lanţul de pe un frigider, care se afla pe terasa unui magazin alimentar din Livada şi ar fi sustras băuturi alcoolice. Prejudiciul cauzat a fost recuperat şi restituit părţii vătămate. Autorul este cercetat în stare de libertate.

Sâmbătă seara, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei Satu Mare au fost sesizaţi de către angajatul unui supermarket situat pe strada Careiului din municipiul Satu Mare despre faptul că a fost depistată o persoană care sustrăgea bunuri. Persoana a fost identificată ca fiind Sandor S., din Satu Mare, iar prejudiul a fost recuperat şi restituit angajaţilor supermarketului.

În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

                           Tâlhărie la Chisău  

Vineri, în jurul orei 10.40 poliţiştii Secţiei Tăşnad au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112, despre faptul că, un bărbat din localitate a fost deposedat prin violenţă de suma de 200 lei. Deplasându-se la faţa locului, oamenii legii au stabilit că, în seara zilei de joi, un tânăr în vârstă de 15 ani, din localitatea Becheni, judeţul Satu Mare, , însoţit de Florin P., de 34 de ani, s-au deplsat la domiciliul părţii vătămate Adalbert B. cu scopul de a-l colinda.Au pătruns în locuinţa acestuia pe uşa închisă, dar neasigurată, iar partea vătămată i-a servit cu băuturi alcoolice, toţi trei aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice Partea vătămată i-a împrumutat lui Florin P. suma de 10 lei, apoi au continuat toţi trei să consume alcool. La un moment dat minorul sub ameninţarea unui cuţit , pe care l-ar fi luat de pe masă, l-ar fi deposedat pe proprietarul casei de suma   de 200 lei, pe care acesta îi avea în buzunarul hainei cu care era îmbrăcat. În tot acest timp Florin P., i-ar  fi solicitat minorului să-l lase în pace pe proprietar.

Imediat după producerea faptei minorul a părăsit locuinţa părţii vătămate, fiind urmat de Florin P. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că Adalbert B. îi cunoştea foarte bine pe agresor şi pe Florin P., cei 3 consumau frecvent băuturi alcoolice, în locuinţa părţii vătămate.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie.

 

Mandat de executare a pedepsei pus în aplicare de poliţişti

Poliţiştii  Serviciului de Investigaţii Criminale au desfăşurat sâmbătă o acţiune pentru depistarea persoanelor care posedă mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, mandate de arestare preventivă sau sunt urmărite. În cadrul acţiunii a fost identificat un bărbat, în vârstă de  46 de ani, din localitatea Certeze, care poseda mandat de executare a pedepsei cu închisoarea , fiind condamnat la 4,6 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Bărbatul era urmărit la nivel naţional şi internaţional. Gheorghe C.  a fost încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare şi urmează a fi transferat în penitenciar unde îşi va ispăşi pedeapsa.

Operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept

Sâmbătă, 27 decembrie, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, au desfăşurat o acţiune în vederea combaterii comerţului ilegal de obiecte pirotehnice. Cu această ocazie în incinta pieţei de alimente, nr.1 din municipiu, a fost identificat Ioan S. , de 33 de ani, care oferea spre vânzare cantitatea de 9735 bucăţi petarde din categoria II . Din această categorie fac parte   articole pirotehnice de divertisment destinate utilizării în exterior şi exclusiv de către pirotehnicieni.

Şi poliţiştii din Tăşnad au identificat ieri pe raza localităţii, 2 minori de 16 şi respectiv 17 ani  , care aveau asupra lor petarde. Unul dintre avea asupra sa 57 bucăţi  petade, iar celălat 46 de bucăţi. Toate fiind marca Tropic Piccolo Corsar K0201s .

Cantităţile menţionate au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoanele sunt  cercetate în stare de libertate.

În cauze se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii prevăzută la atricolul 37 litera a din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, articol  care stipulează  că, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

                                   Infracţiuni rutiere

          Joi noaptea poliţiştii rutieri sătmăreni au depistat pe strada Someşului din municipiu pe Ioan T. , care conducea mopedul marca Yamaha. În urma controlului efectuat s-a stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere de nici o categorie.

În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

       Ieri, în jurul orei 16.30 pe raza localităţii Medieşu Aurit a avut loc un eveniment rutier .  Poliţiştii care au fost  sesizaţi despre producerea evenimentului, au stabilit faptul că Iuliu P. , de 30 de ani,  a condus autoturismul marca Ford  şi a acroşat cu partea dreaptă a autoturismului , un alt autoturism marca VW care  efectua manevra de întoarcere. La momentul producerii evenimentului în autoturismul marca Ford pe locul din dreapta faţă se afla Istvan C.

Din fericire în urma evenimentului nu au rezultat victime omeneşti, evenimentul soldându-se doar cu pagube materiale.

Conducătorul autoturismului marca Ford a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentraţie de 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După producerea evenimentului  Iuliu P. a fost condus de către poliţişti la postul de poliţie unde i-a fost reţinut permisul pe o perioadă de 90 de zile şi a fost sancţionat contravenţional cu amenda de 405 lei în termen de 48 de ore. La scurt timp la postul de poliţie a venit şi Istvan C. care, s-a deplasat de la locul evenimentului până la postul de poliţie cu autoturismul marca Ford, care fusese implicat în eveniment. Aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice oamenii legii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest care, în cazul său a indicat o concentraţie de 0,47mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit lucrare penală şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică pentru mediul Urban din municipiul  Satu Mare au desfăşurat  în ultimele 2 zile  acţiuni pe linia normelor de convieţuire socială fapte prevăzute de Legea 61/1991r şi combaterea infracţiunilor stradale, pe raza municipiului Satu Mare ocazie cu care au fost aplicate  41 contravenţii  în valoare de 11400 lei.

În cadrul acţiunilor desfăşurate  în perioada 25-27 decembrie a.c.  pe raza municipiului şi a  judeţului Satu Mare  pentru reducerea riscului rutier  şi pentru prevenirea evenimentelor  rutiere 5 conducători auto au rămas fără permise de  conducere. Acestea au fost reţinute pentru consum de alcool,nerespectarea regimului legal de viteză,  depăşiri neregulamentare şi neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor. De asemenea au fost  aplicate  peste 90 de  contravenţii  în valoare de 9600 lei.

Lasati un comentariu