Primarul agită învăţământul careian în prag de sărbători

• publicat la: 11 decembrie 2014
Primarul agită învăţământul careian în prag de sărbători

In timp ce careienii se pregătesc  de sărbătorile de iarnă,se preocupă de tot felul de acţiuni de caritate care să permită şi semenilor lor nevoiaşi să întâmpine decent Crăciunul,primarul Careiului  trimite adrese la două dintre cele mai reprezentative şcoli din oraş în încercarea de a le reuni sub acelaşi acoperiş din motive  lesne de intuit dar ţinute ca de obicei la mare secret.

In cursul săptămânii trecute,la Scoala Gimnazială  nr 3 şi la Liceul Teoretic au fost convocate consiliile profesorale şi cele de administraţie pentru a dezbate  adresa trimisă de Directia de învăţământ din cadrul Primăriei Carei ,potrivit căreia să se supună la vot  comasarea celor două unităţi de învăţământ sub o singură conducere.

Menţionăm că  Scoala Gimnazială nr 3 are peste 760 de elevi  iar Liceul Teoretic un  număr de 778 elevi. Primarul Kovacs a participat la şedinţa Consiliului Profesoral de la Scoala Gimnazială  nr3,conform celor declarate de domnul director prof.Sorin Cioltean. În urma discuţiilor pro şi contra,presărate cu intervenţii tipice deja pentru edilul  careian  specialist în toate domeniile,mai puţin în management performant, cadrele didactice au optat impotriva comasării.  După experienta de la Scoala gimnazială nr.3,primarul nu a mai participat la sedintele de la Liceul Teoretic,unde 38 de profesori din 39 prezenti au votat impotriva comasării celor două şcoli,potrivit celor declarate de domnul director,prof.Zsido Sandor.

Potrivit METODOLOGIEI privind  fundamentarea  cifrei  de şcolarizare  pentru  învățământul preuniversitar de stat finanțat de la bugetele locale și de la bugetul de stat şi  emiterea avizului conform în vederea organizării  reţelei unităţilor de învăţământ preuniversitar pentru anul şcolar 2015-2016,la art.6 este specificat faptul că  proiectul  planului de şcolarizare va fi dezbătut în  consiliul profesoral şi aprobat în Consiliul deAdministraţie al unităţii de învăţământ ,după care se înaintează inspectoratului şcolar.

La cele două  şcoli careiene propunerea de comasare venită din partea primăriei nu a fost acceptată de niciunul dintre consiliile întrunite în acest sens,deci nu mai este cazul unei  aprobări din partea Inspectoratului.

Redacţia Buletin de Carei propune primarului în funcţie să se preocupe de urgentarea  lucrărilor de remediere a situaţiei de la Şcoala Vasile Lucaciu,lăsată pe ultimul loc din lista de priorităţi a primăriei în ce priveşte lucrările de întreţinere,pentru ca sezonul rece care bate la uşă să nu mai dea bătăi de cap cadrelor didactice în găsirea de soluţii ingenioase pentru a ţine închise geamurile  …precum cele din imagine!

Sau daca tot a decis să iasă pe teren,poate efectua o vizită la sediul Centrului Social unde a exilat toate departamentele de lucru cu publicul careian,adică careienii de rând, ca să vadă cum a fost recepţionată  (cu manager de proiect Veress Toma) o clădire renovată din Fonduri Europene,  de firma apropiată lui,şi unde cade deja tencuiala ,unde scările nu sunt reparate iar băile nu sunt terminate….dar unde se oficiază  casătoriile   tinerilor careieni deoarece sala de căsătorii nu a fost  considerată a fi potrivită a face parte din sediul noii primării de pe  strada 1 Decembrie 1918.

scările de la intrare

intrarea in biroul Dlui Emil Petcu

redacţia

comentarii

de ludovik la 11 decembrie 2014 - 22:01

nu e prima data cand se baga in seama acolo unde nu se pricepe eugenu nostru cel fatarnik si primar!
pe site la informatia zilei a platit postacii sa il propuna de omul anului cand el nu are nici macar datoriile platite la bugetul de stat dupa ce a falimentat 4 firme de mobila ale lui!
pentru zmeura anului ar fi cel mai potrivit candidat sau pentru ASA SA NU FACETI!!!!
mai mare rusinea ca un primar sa se rusineze sa mearga printre oameni in oras si sa nu isi plateasca datoriile si sa oblige scolile si teatrul si alte firme ale consilierilor sai sa cumpere scaune de la firma lui.
se plimba in masina cumparata de fundatia de turism fara sa aiba remuscari si pune camere de supraveghere la amicii8 lui in timp ce spargerile in oras se dau una dupa alta.
angajeaza ginerele la primarie si pe contabilul de la firma de scaune il aduce de consilier desi nu era in rand pe lista si pe nevasta consilierului judetean tulipan aduce la primarie si la concurs se face de tot rasu de buna ce este.
postacii lucreaza sa propuna pe informatia zilei pe omul care ii plateste cu banii careienilor si care fura apa termala si tot cu salaru taiat ramane!
noapte buna!

Lasati un comentariu